confessions

josephion

- Yazar -

  1. toplam entry 2
  2. takipçi 1
  3. puan 2991

dexter

josephion
çok çok özlediğim, fırsatını bulduğum an tekrar bitireceğim harika dizi.

son sezonu özellikle de final bölümüyle biraz sevenlerini üzse de hayal kırıklığına uğratsa da efsaneliğinden hiçbir şey yitirmedi dexter. özellikle hayranları dizi bittikten sonra yerine adam akıllı başka bir dizi koyamadı. nedeni basit; verdiği haz. yaptığı psikolojik tahliller, iç sesiyle olan konuşmaları ve daha nice sebepten ötürü diğer dizilerden sıyrılıp yer edindi bu yapım. "tekrar başlasa eski tadında olur mu?" derseniz olmaz bana göre. ama yine de keşke başlasa.*

izlemeyenler fırsatları ve zamanları varsa bir şans vermeli dexter'a. pişman olacaklarını pek düşünmüyorum açıkçası. tabii ki benimki sadece öneri. izleyin izlettirin efenim. bu arada çok özlediğimi söylemiş miydim?

ygs'ye gireceklere tavsiyeler

josephion
birkaç sene üst üste sınava girince ben de bir şeyler eklemek, sınava girecek olan kardeşlerime elimden geldiğince yardımcı olmak istedim.

- her şeyden önce bunun yalnızca bir sınav olduğunu ve o kadar da gözde büyütülmemesi gerektiğini bilin; bunun farkında olun.
- sınavınız kötü geçse bile asıl olayın ygs'de değil lys'de bittiğini unutmayın.
- moral çok önemli, özellikle sınava birkaç gün kala moralinizin bozulmasına izin vermeyin.
- ufak ufak tekrarlar yapmaktan, deneme çözmekten zarar gelmez. son güne kadar deneme çözebilirsiniz.
- kendinize zaman ayırmayı da ihmal etmeyin. sınav stresinin sevdiğiniz, zevk aldığınız aktiviteleri engellemesine izin vermeyin.
- kaç aydır hazırlandığınız saçma bir sınavdan korkmayın. sınav sizden korksun. kendinize inanın, güvenin. mottonuz "kendime güveniyorum ve bu sınavın da üstesinden gelebilirim. bu zamana kadar çalıştım, emeğimin karşılığını alacağım." olsun.
- sınav sabahı mutlaka kahvaltı yapın. önemsiz gibi gözükse de kahvaltı yapmak çok çok önemli.
- sınav esnasında takıldığınız sorular üzerinde durup zaman kaybetmeyin. soruyu işaretleyip hemen diğer soruyu okuyun. türkçe soruları her sene olduğu gibi bu sene de gereksiz uzun ve anlamsız olacaktır. o yüzden paragraf sorularında biraz fazla zaman kaybedebilirsiniz. paragrafı okumadan önce cevap şıklarını okuyun daha sonra paragrafı okuyun. bu sizin biraz da olsa yararınıza olacaktır.
- matematik soruları da her zamanki gibi bol işlemli sorular içerecektir. "x kişisi kaçıncı adımda hata yapmıştır?" tarzında bir soru bu sene de gelebilir. ösym seviyor bu soru tarzını.
- geometriyi mutlaka yapmaya çalışın. inanılmaz etki ediyor. yapamıyorsanız da sallamayı tercih etmeyin. "5 soru sallasam 1'i tutsa zaten 0 yapıyor; sallayayım illa tutar yeaa." tarzında bir mantıkla hareket etmenizi pek de tavsiye etmem.
- alan dersleri de orta seviye ve biraz daha yoruma, mantığa dayalı olur yine. mümkün olduğunca çok soru çözmeye çalışın.
- sınav esnasında yapacağınız en büyük hata o mavi şekeri yemek olacaktır. o şekeri yemeyin, yedirmeyin.
- heyecanlandığınızda biraz durup dinlenmekten çekinmeyin. kafanızı toplayın.
- son olarak da elinizden geldiğince zamanı iyi kullanmaya çalışın.

bizler sizlere sonuna kadar güveniyoruz, sizler de kendinize güvenin. hayatınızı bir sınavın şekillendirmesine izin vermeyin. hayatta çözümü olan şeyler için de asla ve asla kendinizi üzmeyin. şans sizinle olsun. hepinize başarılar dilerim.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol