confessions

lefty

- Yazar -

  1. toplam entry 8
  2. takipçi 1
  3. puan 3086

ek fresh

lefty
eko fresh; babalar gibi rap yapan sivaslı almancı. almanya'yı kasıp kavuran, bi taraftan da memleketini ve memleketinin dertlerini unutmayan kaliteli adam.

edit: başlıkta o'yu unutup yazım yanlışı yapmışım. müdahele edilirse güzel olur.

surdurulebilirlik

lefty
sürdürülebilirliğe yatırılacak olan para, devletlerin bu konuda aldığı önlemleri uygulamaması nedeniye şirketlere verdiği cezadan daha büyük olduğu sürece önem teşkil etmeyecek konudur. yani sen çevreyi kirletiyorsun diye 5 milyon dolar ceza veriyorsun şirkete fakat adam, gerekli tesisleri kurmak için 500 milyon harcayacaksa şirketler bu cezaları küçük bir ayrıntı olarak görmeye devam edecekler.

2003 yapımı the corporation isimli belgeselde bu konu nedeniyle ceza alan şirketlerin arasında hangi devlerin olduğunu görebilirsiniz.

orada çok dikkat çekici bi cümle var. "felakette fırsat vardır." doğaya verdiğimiz zarardan para kazanabilen şirketler olmadığı sürece zarar vermeye devam edilecek.

yıl 2016 olduğuna göre herhalde o liste biraz daha kabarmıştır.

12 öfkeli adam

lefty
defalarca sahnelenmiş tiyatro oyunu. geçen sene istanbul şehir tiyatroları'nda tekrar sahnelenmişti. tekrar izleme olanağı buldum.

kısaca sorgulayın mesajı veren oyundur. ilk sinemaya uyarlanan hali aslına sadık güzel bir filmdir ancak 2007'de çekilen rus versiyonu da kendi coğrafyasından seçtiği komik karakterlerle izlenmeye değerdir.

diyanetin ateistle evlenilmez fetvası

lefty
kulağa her ne kadar mantıksız gelse de bir din kurumunun kendi mensup olduğu dinin gereklerine göre yaptığı açıklamadır.

islama göre kadın hristiyan ya da musevi bi erkekle evlenemiyor bildiğim kadarıyla. erkek ise bu dinlerden herhangi birine mensup bir kadınla evlenebiliyor.
bunun naçıklaması olarak kadın erkeğin etkisinde kalıp dinini terk eder deniyor. ama biri inanıyor biri inanmıyorsa o evliliğe cinnah diyor islam.

işimize gelir gelmez. islama uygun açıklamadır.

usb-c

lefty
bi thundebolt 3 değildir. thunderbolt 3 hem usb c şeklindeki girişiyle hem de usb c den 4 kat hızlı olmasıyla bunu kanıtlıyor. keşke şu thunderbolt tüm pclerde kullanılmaya başlasa.

türklerin karakteristik özellikleri

lefty
tembellik seviyesinde bi rahatlık, toto sıkışmadan çalışmayız.

düşünmeyi sevmeyiz. tartışmayı bilmeyiz.

çevremizde dünya yansa bize dokunmuyorsa ses etmeyiz.

bi de iyisinden söyleyeyim pratik insanlarız. akla hayale gelmeyecek aletleri birbirinin yerine kullanarak işimizi halledebiliriz.

sap

lefty
cemaat ile hükümetin birbirini yediği kavgada, sıfır araştırma yaparak haber yapanların uydur uydur mantığında olanların gizli bir şey sanıp veryansın ettiği, insanları yanlış yönlendirdiği son habere malzeme olmuş program.

o değil cubase diye bi program çıkmış bilgisayarlarından hep sesleri montajlayıp tape yaratıyormuş o program. yersen.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol