confessions

matrack

- Yazar -

  1. toplam entry 31
  2. takipçi 1
  3. puan 3568

erdal tosun

matrack
bu sabah hayatını kaybetmiş çok beğendiğim tiyatro oyuncusu.

yine ölmesi gereken ölmemiş,allah rahmet eylesin.

not:çok ilginçtir sözlükte bugün adına hiç bir entry girilmemiş.

15 ekim 2016 nilüfer turizm iğrençliği

matrack
en son antalya izmir arası seyehat ederken herhalde bundan daha kötüsü olamaz dediğimde bugün şu an itibariyle nilüfer turizme ait 23:30 istanbul-izmir otobüsünde daha kötüsünü yaşayacağım aklıma gelmemişti.

otobüs şu an da buz gibi,ya cayır cayır yanıyor ya da sonuna kadar soğutuyorlar on kere söyledik ortasını bulamadık.ikincisi, otobüsün içinde daha çok kalorifer ve sıcak ortamlarda yaşayan ve kolay kolay ölmeyen kakalak dolu.resmen yerde böcek geziyor.

daha bitmedi, otobüste inanılmaz derecede kötü koku var,midemin buna dayanamayarak içini dışarı çıkarması an meselesi.ve en kötüsü izmir'e en az beş saat daha yolumuz var.

kısaca otobüs firmalarının hepsinin köküne kibrit suyu.aldığınız paralar haram olsun.

edit:sabah sekizde izmir'de olmam gerekmese saniye durmayacağım otobüs.

edit 2:plakasını alıp şikayette bulundum,firmaya bildirdim fakat ondan bir şey çıkmayacağını bildiğimden şikayetvar.com'a da şikayetimi yazdım.

tek başına tatile çıkmak

matrack
kendimce cesaret isteyen,kendiyle yalnız kalmaktan korkan,ya sıkılırsam diye düşünen insanların yanında, tek başına tatilden büyük keyif alan,her istediğini yapan,tembellik yapan,ya da kendini oyalayacak bir şeyler bulan insanların yaptığı/yapamadığı tatildir.

uzun bir zamandır yakın bir arkadaşımla tatil planlıyordum,ona göre iznimi aldım hesap kitap yaptım derken eleman motordan düşerek köprücük kemiğini kırdı.izine çıkacağım tarih yaklaşırken büyük bir kararsızlık içinde ne yapacağımı düşünüyorum.tatile gitmeyi,gezmeyi istanbul'dan içinde olduğum çevreden uzaklaşmayı da çok istiyorum.tek başıma tatile çıkarsam güzel butik bir otele gidip kafayımı dinlemeliyim ya da arabaya atlayıp iki gün bir yer de üç gün bir yerde kalıp keşif mi yapmalıyım bilemiyorum.tek kişilik tatili tecrübe etmiş suser'lerin tavsiyelerini alabilirim.

guy fawkes

matrack
şimdi hepimiz v'nin gazıyla bu 5 kasımı kutlamaya başladık ya. şu olaya biraz açıklık getirelim. guy fawkes ve 12 arkadaşının parlementoyu patlatmak isteme sebepleri tamamen dini motivlere dayanır. yani pek demokrasiylen alakası yok. o zaman başta olan kral 1. james koyu bir protestandır. guy fawkes ise uzan yıllar ispanya'da savaşmış, koyu bir katoliktir. fawkes ve arkadaşları parlemento'nun açılacağı gün olan 5 kasım 1605'te kral james'i tahtan indirip yerine bir katolik olan çokopirenses elizabeth'i geçirmeye karar verirler. o yüzden parlemento'nun hemen altında bi mahzen kiralayıp içine 36 fıçı barutu yığarlar. lakin 2 kişinin bildiği sır,sır değildirden yola çıkarsak, bir şekilde 5 kasım'da böyle bir aksiyon yapılacağı duyuluverir ve o sırada fıçıların başında nöbetçilik yapan fawkes suçüstü yakalanır. 12 kişinin arasında en çok onun isminin öne çıkmasının nedeni direk mahsende fıçılarla beraber yakalanmış olmasıdır. velhasılı kelam o günden sonra 1. james'in bu olaydan sıyrıksız kurtulması havai fişeklerle kutlanmaya başlar ona da bonfire night denir. o gece guy fawkes'in bir kuklası yapılr ve yakılır. lakin bu gecede guy fawkes'in başarısız olması mı yoksa parlemento'ya baş kaldırması mı kutlanır orası biraz muallakta diyolla.

kaynak:ekşi
teşekkürler venus

sözlükte yazan kişisinin az olması

matrack
tek sebebi popülerlik olan sorundur.günümüzde her ne olursa olsun gözde olmak her zaman çevrenin ekstra dikkatini çekmeye tek başına yetmiştir.içeriği ya da şeklinin pek bir önemi yoktur,ekşi ve diğer rakipleri varken bilgi'nin onların seviyesine ulaşabilmesi çok zor görünüyor.

bilgi sözlük entry ve başlık sorunu

matrack
böyle bir sorunun olduğuna dair hemfikir olduğum tespittir.yukarıda yazılanları bir daha bende tekrarlamak istemiyorum.ama bunun başlıca sebebi (belki ben de bunun içinde göreceli olarak olabilirim) girilen entry'lerin kalitesizliğidir.enrty kendi kendine girilemeyeceğine göre kötü entry'lerin sorumlusu yazarlardır.bunun da başlıca sebebi ben dahil herkesin bir günde sorgusuz sualsiz yazar yapılmasıdır.he ekşi'de çok mu kaliteli ve düzeyli entry giriliyor ya da başlık açılıyor?tabiki hayır,fakat kötü entry ya da başlığı yerden yere çarpan eleştiren bir dünya yazar var.burada kimse kimsenin umurunda değil.haliyle otokontrolden uzak bir yapı ortaya çıkıyor,ve her gün daha kötüye gidiyor.

başlık ve entry kalitesizliğinden önce acilen yapılması gereken şey şu sitenin soğuk arayüzünün değiştirilmesi olacaktır.sol frame' de ki font kalınlaştırılmalı sayfa biraz daha renklendirilmeli canlılık katılmalı.sonrasında ise bir takım kurallar koyulmalı,bu kurallara uygun başlık ya da entry girmeyen yazarlar uyarılarla birlikte devamında sözlükten uçurulmalıdır.aklıma geldikçe edit'leyeceğim.

mine craft ın okullarda ders olarak okutulması

matrack
ülkemizde bir zamanlar yasaklanması gereken oyun diye adı adı çıkan mine craft''ın,bugün amerika ve diğer bir kaç ülkede yaratıcılığı geliştirmesi açısından ders olarak okutulması amaçlanmış.yasaklanması gerektiğini söyleyen cenahın ve bunu destekleyen turkuvaz medyanın bu haberi haber yapmaları da çok ilginç.işte haberin linki
http://m.teknokulis.com/haberler/oyun/2016/04/15/minecraft-okullarda-ders-oluyor

independence

matrack
hemen hemen her başlığın sahibi olan,yazarları yazmaya telkin etmek için çok çabalayan,bazı entry'ler de zorlama yazdığını hissettiğim,sanırım eski bir ekşi sözlük yazarı.

seinfeld

matrack
hala friends'in yeni bölümlerinin çekileceği efsanesi üzerine hayal kuran cenah varken,kesinlikle içinde aşk,romantizm ya da dramın olmadığı,espri ve eğlence açısından friends'e açık ara fark atan her dönemin dizisi seinfeld'e laf atanları gördüğümüz über dizidir.

iphone

matrack
16gb iphone'larında yer sorunu olan arkadaşlara bir tavsiye..ios 9.3.2'de bizzat denedim ve işe yarıyor.cidden boş alanınız artıyor.

şimdi gelelim nasıl yapacağınıza:

-itunes store'dan büyük boyutlu bir film bulup kirala diyoruz.burada dikkat edeceğiniz şey kiraladığınız filmin boyutu boş alanınızdan büyük olması.ben 6 gb'lik film kiraladım

-telefon boş yer olmadığına dair bir uyarı vericek ve sizi ayarlara yönlendiricek.

-ayarlar kısmında hakkında bölümüne gir çık yapıyoruz ve her girişinizde boş alanın arttığını göreceksiniz.

bu nasıl oluyor derseniz telefonun fiziki hafızası artmayacağına göre muhtemel telefon cash'i boşaltıyor ve böylece boş alan açılıyor.
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol