confessions
  1. toplam entry 14
  2. takipçi 1
  3. puan 3281

falsetto

azyiyipcokdusunenadam
çoğunlukla kafa sesi ile karıştırılır. hatta bazıları "erkek yapınca falsetto, kız yapınca head voice" şeklinde olduğunu sanır.
oysa her ikisi de hem erkek hem de kadın vokal tarafından yapılabilir.
hoş, ben her ikisine de bayılırım.

dragonite

azyiyipcokdusunenadam
tatlış bir pokemon
bazı insanlar gyarados eğitmeyi fazlasıyla abartır, oysa dragonite eğitmenin yaında hiçbir şeydir. tamam şimdi gyarados eğitimi de çocuk oyuncağı değildir ama magikarp at, geri çek başka poke at, exp.nin yarısı magikarpa gitsin yöntemiyle kesintisiz çalışırsanız 1 saat gibi bir sürede geliştirebilirsiniz. hele exp. share item'ı varsa, emulator vs. ile de hızlandırarak oynuyorsanız yarım saatte bir gyarados yetiştirebilirsiniz.

ama dragonite öyle değildir, eğitirken kıçınızdan ter akar. öyle "şu çimenlikte 1-2 saat dolaniym" şeklinde yapamazsınız, o dratini'yi tüm yolculuğunuz boyunca yavaş yavaş eğitirsiniz, exp alsın diye gym maçlarına bile çıkarırsınız. hele bir de iv, ev training yapıyorsanız vay halinize.

virtual villagers

azyiyipcokdusunenadam
köylülerle bağ kurulan, öldüklerinde kişinin bir tanıdığı ölmüş gibi üzüldüğü, harika bir strateji oyunu.
yeni başlayanlara genelde biraz zor ve yavaş geliyor, sistem saatini ileri alıyorlar, oyun gerçek zamanlı olduğu için oyun mekaniklerinde problemler çıkıyor siktir çekip oyunu kapatıyorlar. halbuki virtual villagers başına oturulup 1 saat kesintisiz oynanacak bir oyun değildir. ben bir taraftan internette takılırken 5-10 dakikada bir neler olmuş diye köyü kontrol ederek oynamayı seviyorum.
puzzle'ları çözmek ise basit, oyuna başlar başlamaz hemen puzzle'lara geçmeyin. onun yerine ilk önce en az iki köylüyü researcher, en az bir köylüyü de farmer yapın. yemek toplamak çok önemli. tabi oyunun her bölümünde 3 farklı kaynak oluyor ve birincisi kısa bir sürede tükeniyor. o kaynak yenilenene kadar researching yaparak 2. bir kaynak için tech point biriktirilmeli. mesela örnek veriyorum vv1'de ilk başta yalnızca bir berry çalısı bulunmakta ve bu kısa sürede tükeniyor, tükenmeden önce 5000 tech point biriktirip ekin ekme teknolojisini almazsan köyün son durumu starvation olabilir.

bir de fazla yemek harcamamak için sınırsız yemek kaynağı olmadan önce popülasyonu artırmamak lazım. çünkü bebekler de yetişkinlerle aynı miktarda food tüketiyor. yemek sorununu çözdükten ve yeterince builder, farmer, researcher yetiştirdikten sonra puzzle'lara başlayabilirsiniz. ama tavsiyem puzzle'ların çözümlerine internetten bakmayın tüm heyecanı kaçıyor.
bir de 3 ve daha sonraki oyunlarda mutlaka bir doktorunuz olduğuna emin olun (belirli bir popülasyondan sonra 2 veya daha fazla olabilir) çünkü siz oyunda değilken farmer'lardan birisi hastalanırsa çalışamayacağı için bu tüm köyü starvation'a sürükleyebilir. 2 veya daha sonraki bir bölümü oynuyorsanız ateşin hep yandığından emin olun. ateş hem hastalık riskini azaltır hem de researcher'lara tech point üretmede yardım eder.

çocuk köylüler çalışamasa da mantar bularak yardım ederler. eğer haritada bir mantar bulursanız mutlaka bir çocuk yardımıyla alın, mantarlar köyün yemeğini sağlamada düşündüğünüzden daha faydalıdır.
2 veya daha sonraki bir seriyi oynuyorsanız çocukları koleksiyon parçası toplamada da kullanabilirsiniz. aynı koleksiyon parçasından birden fazla bulursanız duplicate olanı tech point'e çevriliyor, böylece fazladan teknoloji puanı kazanıyorsunuz.

şimdilik aklıma gelen püf noktaları bu kadar, sonra editlerim

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol