confessions

ningishzida

- Yazar -

  1. toplam entry 29
  2. takipçi 1
  3. puan 3859

öğrenildiğinde ufku iki katına çıkaran şeyler

ningishzida
toplanın gençler, anlatıyorum: ben okula daha doğrusu üniversiteye giderken yolumun üzerinde, asfaltta küçük küçük delikler vardı, tıpkı köstebeklerin toprağa açtığı delikler gibi. ben de hep merak ederdim acaba bu deliklerin hikmeti nedir diye. doğru ya köstebekler asfalta delik açamayacaklarına göre bunlar ne için açılmış deliklerdi? belli başlı bir sıra veya düzen içinde değillerdi. neyse en son aşamada bunların yağan aşırı yağmurun yol üzerinde birikinti şeklinde küçük göletler oluşturmaması için açıldığı fikri aklıma yattı ve: ''evet, evet! bunlar kesinlikle bu yüzden açılmış olmalıydılar çünkü başka bir mantıklı açıklaması olamaz.'' dedim. velhasılıkelam bir gün babamla konuşurken bu muhabbet açıldı ve ona deliklerden ve benim bu delikler hakkındaki düşüncelerimden bahsettim, babam ise şöyle cevap verdi:

-oraya pazar kuruluyor, o delikleri de pazarcılar direkleri dikmek için kullanıyor salak!

bu cevaptan sonra bende öyle bir aydınlanma oluştu ki anlatamam. bu da böyle bir anımdır işte.

türklerin karakteristik özellikleri

ningishzida
bunlar arasında benim en çok dikkatimi çeken şey, türklerin kaldırımda durup dakikalarca sohbet etmeleri. belki ''ne var bunda her yerde görülebilecek bir şey'' diyebilirsiniz fakat asıl can alıcı noktaya henüz gelmedim. evet, buradaki ana konu türklerin mümkün olduğunca kaldırımın en dar olduğu misal bir elektrik direği veya bir ağaç tarafından iyice daraltılmış bir bölgede bu eylemi gerçekleştirmesi. öyleki ülkemizde zaten kaldırımlar dar, sen bir de kalkıp o kaldırımdaki en dar bölgeyi kendine hedef seçiyorsun. aradan sıyrılmak için binbir şekle giriyoruz, sen oralı bile olmuyorsun! bunun türklerin genetik yapısından kaynaklandığını düşünmeye başladım artık bu kadar üstüste tesadüf vakası olamaz.

jean-leon gerome

ningishzida
11 may 1824 - 10 january 1904 tarihleri arasında yaşamış olan fransız ressam ve heykeltraş. özellikle oryantalizm alanında sayısız ve başarılı çalışmalar imza atmış bir sanatçıdır. öğrencileri arasında ünlü ''kaplumbağa terbiyecisi'' tablosunun ressamı osman hamdi bey de vardır.

bilgi sözlük

ningishzida
sadeliği ile gönlümü fethetmiş bir yerdir ancak gözüme çarpan bazı özelliklerin değişmesi kanaatindeyim. özellikle tema renginin beyaz olması gözler için oldukça yorucu oluyor, bir diğer nokta ise sözlük logosunda ufak çaplı bir revizyona gidilmesi. benim şu an için önerebileceklerim bunlar. bir de aklıma gelmişken şu aşağıdaki ''sektör rehberi'' adlı zımbırtı kaldırılsa hiç fena olmaz.
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol