confessions

zarathustra

- Yazar -

  1. toplam entry 1
  2. takipçi 1
  3. puan 45438

17 mayıs 2006 danıştay a yapılan saldırı

zarathustra
maalesef hala irtica paranoyaları ile türkiye’nin üzerinde döndürülen dolaplar görülmüyor, görülemiyor. türkiye’de hiçbir zaman irtica tehtid olmamıştır. olabilmesi için halk tabanı gereklidir. bu taban maalesef şimdi oluşturuluyor, hem de atatürkçüyüm diyenler tarafından. yargıtaya yapılan saldırı ve arkasındaki yapılanma aydınlanmaya başlamasına rağmen, bazı insanlarımız ilk gün duyurulan tekbir getirdi yalanıyla avunmaktadır. zaten madurlardan ilk konuşabilen kişi bunu yalanlamıştır. asıl tehlike, neden böyle bir haberin duyurulduğudur. orada olanların yaralı olup konuşamamalerına rağmen, hiçbir akıl yürütmeden, otomatik olarakh inanılmasıdır. bu, başlı başına taraf yaratma çabasıdır, bölücülüktür. irtica için zaten olmayan tabanın oluşturulmasına yarar sadece. maalesef perestroyka sonrası hiçbir teori geliştiremeyen sol kesimin de bunda payı çoktur.
irticayı tabanda bulamazsınız, zira bu halk hiçbir hareketi başlatmamıştır şimdiye kadar. demokrainin asker tarafından getirildiği başka bir ülke varmıdır acaba.
irticayı sorgularken, bugün sorun olarak görülen imamhatiplerin neden 1980 sonrası pıtrak gibi açıldıklarını ve denetlenmediklerini anlayabilmek gerektir. irtica hiçbir zaman tabandan gelen bir hareket ve talep değildi. abd’nin yeşilkuşak harekatının parçası olan imamhatiplerle taban oluşturulamaz. halkı buna teşvik için zorlamak, sistemden rahatsızlık duymalarını sağlamak gerek. zira kendiliğinden 3 kişinin bir ocakbaşına gitmeyi bile organize edemediği bir toplumuz. eee, nasıl olacak bu irticayı halka istetmek, onları sisteme muhallif ve rahatsız etmek? yapalım ayrımı, siz okumayın diyelim, memur olmayın diyelim, sokakta bile gezmeyin diyelim ki, halk rahatsız olsun ve taban oluşsun.
aferin, kendini aydın sanan insanlarım, afein.
’76 da taksimde çekilen etap’ın tepesindekileri gösteren filmin, tip’in elinden nasıl kaybolduğunu, derinlerden kurulan 106 fraksiyonu sorgulamayın olur mu solcu kardeşlerim.
vatan millet sakarya diye her yere nasıl sürüldüğünüzü, nasıl mafyalaştırıldığınızı sorgulamayın olur mu ülkücü kardeşlerim.
sürgündeyken new york’ta yaşayan humeyni’nin hangi para ve destekle iran’da devrim yapabildiğini, yeşil kuşağın nasıl ve ne için kurulduğunu sakın ama sakın sorgulamayın dindar kardeşlerim, olur mu?
bugünkü iran’ı kendi yaratıp, satan.. saddam’ı kendi icad edip, satan.. bin laden’i yetiştirip, satan.. vs vs leri sakın sorgulamayın olur mu, doğulu kardeşlerim.
ahhhh atam ah. şimdi sağ olsaydın keşke. atatürkçüyüm diye bağıranlara ne yapardın acaba?

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol