confessions

blaxis

- Yazar -

  1. toplam entry 19
  2. takipçi 1
  3. puan 45595

black sheep

blaxis
kara koyun olarak türkçemize çevrilmiş olan !f’de gösterilen komedi korku dalının çok iyi olmasa da zevk veren yeni zelanda yapımı film.
izlediğinilde hem korkulur hem de gülünür(garanti’dir)

gemi

blaxis
ezginin günlüğünün belki de en güzel şarkısıdır. çeyrek albümünde sabahat akkiraz seslendirdi ama ezginin günlüğü kadar o duyguyu verememiş.

the golden compass

blaxis
reklamı o kadar çok yapıldıki izlemek gerek dedik fantastik film severler olarak.. ama film sadece fragmanı kadar. sonu bir türk filminden farkı olmayan zamanınıza yazık izlemeyin... ama 2. film daha iyi olacak gibi de bir his var içimde bekleyip göreceğiz.

aydilge

blaxis
şu an tv8de olan albümündeki en güzel şarkılarından biri olan yalnız değilsini akustik olarak söylemekte... şarkıları güzeldir sesini de 1 senede geliştirdi... ilk çıktığında canlı dinlemek çok ızdırap veriyordu.
şarkı sözünü de yazalım tam olsun
üniversitesinin edebiyat bölümünü de 1. olarak bitirmiş..
yalnız değilsin, yalnız değilsin
yüzüme baksan farkedersin
yalnız değilsin, yalnız değilsin
sesimi duysan hissedersin

yalnızlar yalanlar mı söyler
canım hiç acımaz mı derler
yüreğin yüreğimi deler

sendeki yaralara
merhemin yoksa
yalvarırım beni
bir duyumsa
yalnız değilsin, yalnız değilsin
yüzüme baksan farkedersin
yalnız değilsin, yalnız değilsin
elimi tutsan hissedersin
yalnızlar yalanlar mı söyler

yalnızlar yalanlar mı söyler
canım hiç acımaz mı derler
yüreğin yüreğimi deler

sendeki yaralara
merhemin yoksa
yalvarırım beni
bir duyumsa

cepbank

blaxis
cepbankı artık

altivi.com,
biletix.com,
hemalhemsat.com,
hepsiburada.com,
kangurum.com,
tatil.com,
tio.com.tr,
yemeksepeti.com,
flypgs.com internet sitelerinden, ayrıca pegasus çağrı merkezinden, yapmış olduğunuz alışverişlerin ödemelerini gerçekleştirebilirsiniz

çok iyi bir hizmet siz halen garantili olup da cepbanka üye değilseniz çok şey kaçırıyorsunuz.

memento

blaxis
filmi izlendikten 10bin tane soru akla gelir bunların cevabını bulmak hem keyif verir hem ızdırap ama senaryosunu okuduktan biraz daha şaşırırsınız. çok iyi filmdir eğer izlenilmezse çok şey kaybedilir....

leasing

blaxis
leasing firmaları artık kilidi vurup başka tükkan açsınlar... bundan sonra hiçbir firma makine kiralamaz gider kendi makinesini alır %18 vergi bi kere girecek bi taraflarına kaçış yok

ülker

blaxis
ülker ile hükümet arasındaki ilişkiyi en iyi açıklayan sevgili hocamız yaşar erdinç’in yazısını okumakta fayda var.
ekonomiye merak salan kişilerin muhakkak okuması gerektiği dr. erdinç yaşar. çok mantıklı analizler ve yorumlar yapan zevkle okunan sevgili hocamız.

en son yazdığı yazılardan birini de buraya koyalım süper olsun..

hocam cuma günü bütün leasing şirketlerinin hisseleri taban oldu... ne oluyor!...
türkiye’nin en önemli ekonomik sorunu sence nedir?
bilmiyorum hocam ben sana leasing şirketlerini soruyorum sen de bana bunu soruyorsun... ben ne bileyim? sen söyle...
bana göre en önemli ekonomik sorun büyümenin tökezlemesi, işsizliğin yeniden artmaya başlamasıdır. işsizliği azaltmak için ne yapılmalı?
hocam sana da bir soru sorduk, adamı pişman ediyorsun. işsizliği azaltmanın yolu firmaların yatırım yapmasıdır herhalde...
aferin.. çok iyi bildin... şirketler nasıl yatırım yapar?
gider makina falan alır, sonra da iş alanı yaratır ve insanları istihdam eder...
aferiiin.. çok iyi gidiyorsun... peki şirketler makina yatırımını nasıl yaparlar?
makina ve teçhizatı satın alır...
hayır bunu bilemedin.. gidip satın almaz...
ne yaparlar?
gider makinaları leasing yaparlar... yani makina kendilerinin olmaz... leasing şirketi satın alır ve makinayı satın almak isteyen şirkete kiralar ve şirket bu makina bedelini taksitler halinde öder. taksitler bitince makina şirketin olur.
hiçbirşey anlamadım...
bak şimdi anlayacaksın... düne kadar, eğer bir şirket makina teçhizat yatırım yapıyorsa sadece yüzde 1 kdv ödüyordu. ama şimdi bu oran yüzde 18’e çıkarıldı. yani leasing şirketin de alsan, dışarıdan da alsan, makina ve teçhizat için yüzde 18 kdv ödeyeceksin. diyelim ki 100 bin dolara bir makina alıyorsun... önceki güne kadar leasing şirketine 101 dolar ödüyordun ama eğer şimdi devletten teşvik belgen yoksa 118 dolar ödemen gerekiyor.
peki hocam sonuç nedir?
şirketler kdv avantajı nedeniyle makinaları şu ana kadar lease ediyorlardı. ama artık kimse gidip leasing şirketinden makina almaz... yani leasing yapmanın bir esprisi veya artısı kalmadı... çünkü leasing şirketi bu yüzde 18 kdv’yi şirkete aynen yansıtacak ve hatta hemen ödemesini isteyecektir. aksi halde yatırımın finansman yükü leasing şirketinin üzerine kalır...
hocam sen ne diyorsun? zaten yatırım yapılmadığından istihdamın artırılamadığından habsediyorduk... şimdi yatırım çok daha pahalı hale mi geldi?
evet aynen öyle oldu...
hocam bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu... zaten bütün firmalar kurlar çok düştüğü için ithal mallarla rekabet edemiyorlardı, üretim dibe vuruyor... üçüncü çeyrekde ekonomi neredeyse küçülüyordu... 2001 krizinden bu yana en düşük üçüncü çeyrek büyümesini gördük... şimdi bir de yatırım malları iyice pahalandı... hani hükümet 2008 yılını istihdam yılı ilan etmişti... işsizliğe çare bulacaktı... işadamları makina alıp yatırım yapamazlarsa işsizliğe nasıl çare bulunacak?
vallahi bu soru beni aşar evlat.. bunu gidip sayın unakıtan’a sor.. mutlaka bir bildiği vardır... hkümet herhalde yatırım mallarını daha pahalı hale getirerek işsizliği önleyecek bir formül buldu... ya da bütün firmaların gelip teşvik için kuyruğa girmesini falan istiyor olabilir...
hocam şimdi düşünüyorum da eğer kimse maknalarını leasing ile almazsa ve yatırım yapmazsa yapmazsa, leasing firmaları iş yapamaz ki... kâr edemez ki... firmanın leasing lisansını elinden almakla aynı şey değil mi?
evet doğru söylüyorsun...
o zaman bu firmalarda çalışanlar da işsiz kalmaz mı?
kalır...
hocam ne gülüyorsun? adamı gıcık etme... ben bir ay önce borsadan bir leasing şirketinin hisselerini almıştım.. şimdi ne yapacağım?
bence pek alıcı çıkmaz ama çıkarsa satıp başka sektöre geçsen iyi olur...
yandım hocam... keşke geçen hafta satsaydım... fakat sen hala gülüyorsun... neye gülüyorsun?
neye güleceğim.. yabancı yatırımcılar da gelip leasing işine girmişlerdi...
eeeeee....
ülker daha geçen hafta elindeki fon leasing şirketinin yüzde 60’ını 120 milyon dolara kuveytlilere kakaladı... tabi ki böyle birşey olacağından haberlerinin olmasına imkan yok ama... işte bazı şirketler böyle şanslı olabiliyor...
deme hocam yaaaa... vay anasını beee...
üstelik git araştır... hiçbir internet sitesi ya da basın yayın organında bu haberi göremezsin...

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol