confessions

delidirdeli

- Yazar -

  1. toplam entry 3
  2. takipçi 1
  3. puan 45429

fahrenheit 9 11

delidirdeli
bowling for columbine (bkz: benim cici silahim) kadar guzel olmayan belgesel. buradaki temel hata sade ve sadece bush yonetimine yuklenip demokratlari temize cikarma calismasidir bunun sebebi de esasinda yesiller sempatizani olan moore’un demokratlari potansiyel muttefik olarak gormesi, dolayisiyla onlarla pek de papaz olmayi istememesi olarak yorumlanablir. bu durum moore’un samimiyetine golge dusurmektedir. yine de ladin ailesinin ozel jetle apar topar ulkeden gonderildigi sahne ve saddam ve donald rumsfeld’in el sikistigi sahneyle birtakim seylerin grulmesine iyi bir vesile olmus bir belgeseldir.

agatha christie

delidirdeli
ingiliz cinayet romani yazari. oc duygusu ve kissasa kissas mmantigini romanlarinda bol bol islemistir. dogu ekspresinde cinayet bu oc ve kissasa kissas meselesinin en abartildigi romanlardan biridir. christie, bu romanda oldugu gibi bircok baska romanda da bu oc alan kisilere pek bir hosgoruludur. okunasi kitaplari
roger ackroyd cinayeti(pinar kurun cevirdigi metis baskisi mumkunse)
bric masasinda cinayet
on kucuk zenci
ve perde indi

cem karaca

delidirdeli
turkiyenin ilk protest rock sarkicisi olma unvanina sahip muzisyen.anadolu rock akimini yaratan dort kisiden biri .digerleri icin (bkz: erkin koray),(bkz: cahit berkay),(bkz: baris manco.) protest tavrini deniz gezmislerin asilmasindan sonra dadaloglunu, mahir cayanlarin oldurulmesinden sonra karayilani yorumlayarak koydu. kardaslar ve hatta mogollari bile yeterince protest bulmadigi icin dervisani kurdu. dervisanla 1 mayisi yorumladi, parka, tamirci ciragi, mor persembe gibi parcalari yapti. bunlarin bedelini fazlasiyla odedi. daha fazla bedel odemesinin cok da sart olmadigina karar verip geri dondu. dondukten sonra bile kahya yahya, ceviz agaci, bindik bir alamete gibi parcalar yapti. niye dondugu de (bkz: yarim porsiyon aydinlik )ve (bkz: cok yorgunum ) parcalarinin sozlerinde gizlidir. yarim porsiyon aydinlkta dedigi gibi ayni cehreler, ayni laflardan sikilmistir belki olamaz mi? bir ceviz agacinin altinda nazim hikmetle,baris mancoyla ve fikret kizilokla sohbet ediyor olmasi hayali ve dilegiyle.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol