confessions

candela

- Yazar -

  1. toplam entry 6
  2. takipçi 1
  3. puan 45462

kürdistan

candela
olmadığını ve olmayacağını, yıllar geçmesine rağmen hala kendilerini bir türkiye cumhuriyeti vatandaşı olarak göremeyen kürt asıllı kişilerin ve de türkiye’yi bölmek için bütün gücü ile uğraşan, ermeni soykırımı gibi saçmalıkların arasında bir de bu olmayan bölgenin var olduğunu veya var olacağını iddia eden batılı kesimin uydurması.

ege çubukçu

candela
müziği tamamen para için yapan, ayşe hatun önal gibi müzikle alakası olmayan lakin bilinçsizce etrafına para savuran gençliğin beğenisini kazanarak albümünü almasını sağlamak amacıyla şarkı yapan bir de üstüne klip çeken, bilinçli türkçe rap dinleyenlerinin kesinlikle reddettiği amerikan hiphop kültüründen izler taşıyan, müziğin amacını ve güzelliğini anlayamamış olan şahıs.

görmeyeli güzelleşmişsin

candela
içinde aslında derin manalar bulunduran, kimin söylediğine bağlı anlamı değişen malum laf.
eski sevgilinizden duydunuzsa eğer, ’seni unutamadım, hayatımın büyük aşkısın, geri dön bana’ ya da sizi aldattıysa veya başka birisi için ayrıldıysa ’kendisi için senden vazgeçtiğim kişi beni terketti, arkadaşlarımı da onun için satmıştım, çok yalnızım, kimse beni sevmiyor, sen sev ne oluur’ anlamına gelir.
yok lise veya ilkokuldaki karşı cinsinizden olan kankinizse, ’senden çok hoşlanıyordum, ama sen beni sadece dost olarak gördün. şimdi büyüdük, değiştik, geliştik. artık bana pas verebilirsin, değil mi?’ anlamına gelir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol