confessions

nart weziriz

- Yazar -

  1. toplam entry 14
  2. takipçi 1
  3. puan 45535

hayatın anlamını sözlükte aramak

nart weziriz
aylardır dağ bayır gezerek hayatın anlamını arayan genç bir adam yolda ak sakallı ihtiyar bilgeye rastlar ve olaylar gelişir(gelişmese şaşardım):

ihtiyar -evlat hayatın anlamını göstereyim ben sana, gel.

genç ihtiyar bilgeyi takip eder. bir tepeye ulaşırlar, aşağıda akmakta olan gümüş renkli bir dereyi gösterir ihtiyar ve şöyle der:

-işte evlat, yıllardır aradığın hayatın anlamı. ben bu anlamı bulabilmek için 40 yılımı verdim bu dağlara.

genç adam -ne? hadi be! bu mu hayatın anlamı!?

ihtiyar -değil mi lan!!???

mühür gözlüm

nart weziriz
eskilerin sevgiliye bakış değerini belirten; nelerin değiştiğini, içinin boşaldığını, dejenerasyonun boyutunu işaret eden türkü.

neşet usta: mühür gözlüm demiş. şimdikiler; ne gözü, ne sözü? deşilmedik, deşifre edilmedik milimetre kare duygu ve ten noktası bırakmadılar.

uzak diye bir yer var mı

nart weziriz
uzak; sevilmeyen, istenmeyen, uzak olsun istenendir. mesafeler baş belasıdır. uzak diye bir yer var mı? sorusunun cevabı kişiye göre değişkenlik gösterebilecek nitelikte ise eğer; varlığını sorgulamaktan ziyade, mesafe tahmini yapılmalıdır. uzak birine göre; 1000 km iken, bir diğerine göre; "hayatımı adarım" dediğinin omuzudur belki de.

yüksek sadakat

nart weziriz
köpeklerde bulunur. insanlarda olduğunda, saygı duyulması gereken kavramlardan biri haline gelir. köpeğin gösterdiği sadakat bir hayvani duygudur. insanın gösterdiği ise bir şeref timsali. algıları karıştıran bir şey değildir. köpekler renkleri bilmez, mesele budur.

kanser

nart weziriz
bir(1)’den fazla kişinin uykusuz gecelerinin sebebidir. kanser hastası bir komşunuz varsa, onun acı dolu inlemelerinden ve bunun oluşturduğu merhamet duygusundan dolayı uykusuz geceler sayınız artar. birgün sesler kesilir, komşu defnedilir, uykusuz geceler sona erer.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol