varlığım türk varlığına armağan olsun

0 /
bgat
"türk varlığını" ırkçı ya da bir türk ırkıyla ilgili bir kavram olarak algılamaya meyilli bünyelerin -bu bünyelere göre türkiye’de ayrımcı kürt sorunu vardır bir de- her zamanki gibi bir kulp taktıkları söz.

artık bir laf etmeme kararı alsam iyi olacak.

çünkü keskin bir provokasyon yapılıyor. sürekli bir etnik kökencilik, "ezilmişlik", ait olduğu toprak ve vatana "ait hissetmeme" duygusunu yansıtmaya çalışan kişiler, aslında kürt sorununu körükleyen kişilerdir.

unutulmasın ki, bu ülkede türklerden sonra bir tek kürtler yaşamıyor. diğer etnik kökenler neden bir ayrıcalık istemiyor, neden türklük kavramını sonuna kadar benimsiyor da, bazı kendini dışlanmış olarak görüp ayrı bir yere koyan kişiler, içinde "türk" lafı geçen her söze, "özlü söze" etnik kökenini belli etme ihtiyacı hissederek laf ediyor?

iyi düşünmek lazım bazı şeyleri. yoksa bu kafa devam ettiği sürece, kimileri açısından "o-şu-bu sorunu hala da devam eder.
sheepmip
ne mutlu türküm diyene. ölmeden önce ne mutlu türküm diyene demeyi ve kelime i şehadet getirmek isterim allah nasip ederse.
capt it all
türk olmama rağmen kabul etmediğim önerme. armağan felan olmasın benim varlığım. bilinsin. yok, ilkokulda ben de söyledim bunları da, bilmiyordum o zamanlar. zoraki söylettiler. küçüktük, empoze ettiler bunları beynimize. düşündükçe utanıyorum o da ayrı mevzu.
ya basta viva zapatista
’’neden türk varlığına armağan olsun?’’ diye düşündüğüm, ancak diğer etni sitelerden farklı olmadığını bildiğim türk varlığının insandan yüce olmadığını anladığımda arkasındaki mantığı kaptığım sözdür.varlığımız insana ve güzele yönelik olsa, bir arada yaşama iradesini miras bıraksa daha iyi olmaz mı diye de düşünmeden edemiyor insan.

not:türkiyeli bir türküm ve ’’benim kabem insandır’’.
independence
ilginc.
gecekten cok ilginc.

10 ya$nda bir ilkokul cocugunu getirin ve kar$isina gecip sorun.

-varligim turk varligina armagan olsun cumlesinden ne anliyorsun?

cevap 10 ya$indaki cocuktan da olsa 70 ya$indaki dededen de olsa ayni gelecektir.

-turkiye cumhuriyeti’nin ilelebet ya$ayabilmesi icin canimdan bile vaz gecerim.tipki bu gune kadar sirf bu topraklarin, sirf bu vatanin bagimsiz kalabilmesi adina yuzbinlerce ki$inin canini gozunu kirpmadan verdigi gibi.eger ben bu topraklarda ya$iyorsam ve ben eger bu vatanin bir ferdiysem her vatansever gibi bu ulkenin bolunmemesi ve du$mana yem edilmemsi adina kanimin son damlasina kadar mucadele veririm.bu cumleden de bunu anliyorum.(10 ya$indaki minicik bir cocuk yahut 70 ya$indaki bir dedenin agzi ile yazilmi$tir.)

bu cumleye bamba$ka anlamlar yuklemek, sadece carpik zihniyetlerin gercek amaclarini slogan niteligindeki cumlelerle cevreye yayma cali$masindan ote degildir."varligim rus varligina armagan olsun" turu bir cumle olsaydi bu cumleye bamba$ka anlamlar yukleyen ki$iler icin eminim ki hicbir sorun te$kil etmeyecekti.

madem ki bu ve turevi cumlelerden, dolayisi ile turkiye cumhuriyetinin ve turk insaninin varligindan bu denli rahatsizsiniz ve bu rahatsizliginizi ayni vatanda ve ayni topraklarda kurulu platformlarda sizlere taninan sonsuza yakin ozgurlukler icerisinde dile getiriyorsunuz, hepinize muhte$em bir onerim var.

gidin irak’ta ya$ayin, iran’da ya$ayin ya da ne bileyim suriye’de ya$ayin.verilen hak ve ozgurluklerin, $u anda icerisinde bulundugunuz ya$am standartlarinin ve kur$unlar arasinda gecmeyen huzurlu gunlerinizin kefareti icin yapin bunu.en azindan bir sureligine yapin.o zaman gorelim sizlerin bu $a$ali dayani$manizi ve sirf muhalif olabilmek adina sergilediginiz muhalif tavirlari.

ha yok bu onerimi ciddi anlamda kafa yorarak da dinlemiyorsaniz o zaman susun.susmayacaksiniz da bir gun bir susturan cikacaktir.

$ansinizi cok zorlamayin.
ya basta viva zapatista
’’varlığım fransız, ermeni, ingiliz, şunun bunun varlığına armağan olsun’’ demek kadar yanlış bir sözdür.
bu anlamda içinin nasıl doldurulduğu önemli iken aynı düşünceleri paylaşmayanların susturulması, tehdit edilmesi, ’’ya sev ya terk et’’ siyasetine kurban verilmesi ve ’’şimdikiler iyi günleriniz, biz yapacağımızı biliriz’’ politikası oldukça vahimdir.
cetniklereolum
yine de kendimi şanslı hissediyorum bu sözü söyledim ama benimsemedim yine de şanslı sayarım kendimi sırf bu yüzden
kimse kendini feda etmeye zorlanamaz çünkü bana göre türklük kürtlük kendimi feda edeceğim kavramlar değildir kayıtsız şartsız benimseyenleri gördüm de kendimi çok şanslı hissettim.
bgat
kavram karmaşasında boğulan kişilerin içinde boğuldukları ve öküz altında buzağı aradıkları sözdür, başka bir şey de değildir.

biz ne desek boştur, dilin kemiği yoktur, ağızlar da torba değil büzülmez.

o halde, yapılacak tek şey, ne mutlu türküm diyene, demektir.
myysteriouss
bu sözden sonra ’’ne mutlu türküm diyene’’ cümlesi gelmiyor mu? geliyor..peki bu cümleyi atatürk kullandı mı? kullandı?? peki bu ne mutlu türk olana niye değildir? neden türküm diyenedir? fark var mı arada var tabi olmaz mı..düşünmek lazım..
ayrıca varlığını armağan eden kim türk milletine? zamanında edilirmiş evet ve edilmiş..şimdiki türkiye’nin haline bakılırsa bir şeyler değişmiş olabilr ama savaşlardaki eski halimize bakarsak böyleymiş..
angelus
muhtemelen fesat, içten pazarlıklı, okuduğunu götünden anlayan bireylerin yorumlarken ağzından salyalar saçarak çemkirmesine yol açan ulu önderin sözüdür. beğenen söyler, beğenmeyen, kendine yediremeyen söylemez. ama sözün sahibinden mütevellit saygısızlık yapamaz, yaptırmazlar.
capt it all
zamanında atatürk tarafından kullanıldı diye halen geçerliliği olması gerektiği zannedilen ifade. atatürk bu sözü söylemiş ama bakalım ne düşünmüş ardında. atatürk bildiğim kadarıyla yalın konuşan birisi değildir. her sözünün ardında bambaşka anlamlar yatar; onun sözlerinin her biri içinde deryalar barındıran sözlerdir ve her biri de siyasi olarak duruş olarak zamanında söylenmesi gereken şeylerdir.

bence, zamanında bunların söylenmesi gerekiyormuş. o zamanlar türk halkının bunları duymaya ihtiyacı varmış. atatürk de halkı -tabiri caiz ise- gaza getirmek için bu sözleri sarfetmiştir. çünkü halkın gaza gelmesi gerekiyormuş. aynı "ne mutlu türküm diyene" gibi. ama bunun şu an bir geçerliliği var mı tartışılır. bu kavram hala atatürk zamanındaki gibi mi anlaşılmalıdır tartışılır. bu kavram niye gelişmez, tartışılır...

ps: tamam belki yanlış düşünüyorum -size göre- ama neden bu tahammülsüzlük? belki de sizin düşündüğünüz gibi. ama niye bu kadar zor diğer belki’yi düşünmek? olmuyor kardeşim, ben bunu yüreğimde hissetmiyorum, suç benim mi? zorla mı sevmem gerekiyor? kabul edemiyorum ben. varlığımı türk varlığına değil de, tüm insanlığa armağan etmek istiyorum belki de ben? bu tüm insanlığın içinde türkler yok mu yani? ben varlığımdan tüm milletlerin faydalanmasını istiyorum kardeşim? kaldı ki, ben bir türküm işi illa ırka getirecekseniz..
bgat
anlaşılamayn, anlaşılamayan, anlaşılamayan ve yine anlaşılamayan bir söz.

bir vatandaşın, üzerinde yaşadığı ve ekmeğini yediği bir ülkeye kendini adaması ya da bir tehlike, işgal ya da savaş sırasında kendini ülkesi için kalkan yapması yanlış mıdır?

bugün işgalci bir amerika karşısında direnen ve direnmeleri gerektiği söylenen ırak halkı kendisini ırak’ın varlığına armağan etmiyor mu?

neden kavramlar karıştırılır ve başka yerlere çekilir. varlığım insanlığa armağan olsun imiş. bakınız bu dünya üzerinde tüm insanların ortak bir paydada buluşacağı ve buna göre bir hareket sağlayacağı bir ortam yok.

ülkeler var ülkeler var. bu ülkede yaşayan insanlar var. insanların kendi ülkeleri var. kimileri çok geniş pencereden düşündüğünü sandığı halde işin aslı böyle değil.

bugün türkiye’de oluşacak bir olası işgal durumunda, bu sözün karşısında duran kişiler, siz her şeyinizi bu ülke için feda etmeyecek misiniz. kapınıza dayanan işgalci güce, "benim varlığım türk varlığı için değildi zaten, ama nüfus kağıdım türkiyeli, ama ben yine de insanlık barışını istiyorum," diye bir cevap verdiğinizi düşünün. çok mantıklı bir cevap değil mi?

zaten bugün işgal edilen ırak da olanlar da çok mantıklı. ve ülkeleri için varını yoğunu ortaya koyan o ıraklılar mantıksız. ya da filistin’de olanlar da aynı şekilde.

sevincim şu ki, bu söze karşı duranların düşüncelini paylaştıkları yerler hiçbir zaman kabul görmedi ve görmeyecek. ne ideolojik anlamda -ki bunu seçimlerde görüyoruz-, ne de düşünsel anlamda.

capt it all
dünya üzerinde tüm insanların ortak bir paydada buluşacağı ve buna göre bir hareket sağlayacağı bir ortam olmadığı için şimdilik çok doğru görünen önerme. evet ben kabul etmesem de doğru olan bu.

ama kimi insanlar vardır ki, bunlar ne olursa olsun kendilerini tüm insanları ortak bir paydada buluşturmaya adamış insanlardır. bu yolda hiçbir şey onlara etki etmez. onlara göre de yanlış bir ifadedir bu ifade. ve bu sebepten bana göre de yanlış ve kabul edilemezdir, çok da kârlı olmasa da..
ya basta viva zapatista
savunulduğunda kimsenin tepki göstermediği, hakkında olumsuz eleştiri yapıldığında en ağır ifadelere ve ’’sözlükten uçururum’’a kadar giden tehditlere kişilerin mağruz bırakıldığı başlıktır.m. kemal dedi diye savunmak ’’şükürcü bir toplumda, millet yaratma gayesi güdülmesi’’ amacıyla denen bu lafın neden dendiğini dahi anlamamaktır; bırakalım onu, m. kemal’in her dediğini kabul etmek tc vatandaşları için zorunlu da değildir.eleştiri yaparken eğer ki hakaret yoksa, aşağılama yoksa, her çeşit ezberin dışına çıkılmalıdır.’’siyaset yapmıyorum’’ deyip siyasetin alasını yapanlar, tit’i aratmayacak entryler kaleme alanlar bugünlerin de cahilliğin de sorumlusu olsa gerek ya da işbirlikçisi.
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol