uzaklara gitmeyi istemek

serco
birakip gitmek istersin, ama yapamazsin cogu zaman. aklin hep burda kalir. sifirdan baslamak istersin ama baslayamazsin cunku beyninden silip atamazsin hatiralarini. hep bir parcan burda kalir. zor istir anilari silmek. yapamazsin da zaten yapabilecegin en iyi sey alismaya calismaktir kabullenmeye...
bok bocegi
eğer görünmeyen kelepçeler varsa insanın ayağında, geride bırakacaklarının üzüntüsünü kendi mutluluğundan daha fazla önemsiyorsa, her ne kadar gerçekleştirmeyi çok istiyorsa da yalnızca hayalini kurabileceği eylem.. belki bir gün denir hep o gün hiç gel(e)mez..
ithilquessir
o istem gezgin ruhlu serseriyi yaratandir.
o istek sizi doker eski bir tren istasyonunda junky ve evsizlerin arasinda uyku tulumunuzun basinda nobet tutmaya. o istekle sirt cantaniz sizin icin dinamo, harita bir davetiyedir.

o istek sizin kaninizi her otobuse baktiginizda kaynatir. o istek sizi havada gordugunuz her ucagin icinde hayale sokar. o istek sizi hayatta tutar.

bir gun tam emekli olmus,
bir suru para kazanmis,
ve cocuklari da evlendirmis rahatken,
tam da baslayacakken gezmeye,
pilinizi pirtinizi toplayip,

cok uzaklara gidersiniz.
kirlangirc
kendini tarif edemeyip bi yerlere sigistiramadiginda ilk aklina gelen seydir uzaklara gitmek istemek. kendine zor kabul ettirirsin. baskasina anlatmak daha iyi gelir. gitmek istemek sadece uzaklara..
gitmek koyar ya insana, hani herseyi kendinle götürmek ister ya.. iste öyle birsey, sen gidiyorsun, ben gidiyorum.. asilasi yollar va arada..
deyip de duygulandigimiz..
cokoprens
uzaklara gitmek istemek türk filmlerinde sık kullanılan, yeni bir hayat arzusunun, mevcut yaşamın cılkının çıktığının en kuvvetli göstergesidir. ayrıca "uzaklar" tanıdığınız insanlardan da uzaktır. dolayısı ile "elalem ne der" kaygısını da asgari derecede yaşamak serzenişidir. seyyah ruhlu insanlarda ise bu bir içgüdüdür. sıkılırlar, bunalırlar yada sevinirler ama her durumda uzaklar hep bi gizem ve cazibedir onlar için.
salome
ara ara gelir oyle.sonra bir sey olur, hayatiniz degisir ve geciverir.lakin beklemedi ve gitti iseniz iki ucu boklu degnek, kesin bir seyler kacirmissinizdir ama farkli eglenceler de denersiniz.sonradan "ya gitmeseydim"diye ic elbette gecireceksiniz.
ilseyim
bunalmışlıktandır ama henüz yeterince bunalınmamıştır ki hala isteme aşamasındadır. yeterince bunalınca istek olmaktan çıkıp gerçek olacaktır.
tayfa75
bir sonraki hamleyi yapacak yürek kiside yoksa aldirilmasi gereken istekdir. zira insan sekilden sekile girer bu istekle.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol