türk'ün türk'ten başka dostu yoktur

goodygoblin
turkun türkten başka dostu olmadığı savını "saçma" bulanlar lütfen, çok uzağa değil heğpimizin bildiği olalara baksınlar. ama önce osmanlı devleti’nin balkanlarda ilerlemesinde önemli bir öneme sahip edirne’nin alınmasının sonuçlarına baksınlar. o cennetin anahtarı vaadiyle haçlıların kutsal topraklar için toplandığını söyleyenler bakalım buna ne diyecekler.. urbanus’un türklerin balkanlarda ilerlemelerin durdurmak için yaptığı planları; haçlı seferleri’nin gerçek hedeflerini kimler reddedecek acaba?

tamam, onu geçiyorum.. gelin de duyun u umumiye’ye bakalım.. sizce bugünkü imf’in atası duyun-u umumiye’nin kurulması neyle ilintilidir? birinci dünya savaşında yanımızda olduğu iddia edilen çarlık rusyası’nın osmanlı’nın ekonomik olarak zayıflamasını amaçlayan kırım savaşı’na ne demeli?

hadi onu da geçtim; en basit ve yakın örneği birinci dünya savaşı ve tüm dünyaya karşı verdiğimiz kurtuluş savaşımıza ne demeli? ya kıbrıs barış harekatından sonra gelen ambargo? doğrultamadığımız belimize ne demeli? madem bu kadar dostumuz vardı da şimdi neredeler?

şimdi kalkıp da medyayı, ekonomiyi ele geçirmeye çalışan emperyalist devletler arasında hangisi sizce bizim dostumuz?

şimdi tekrar düşünün; türkün türkten başka dostu var mıdır sizce?



bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol