türkiye nin yüzde doksandokuzunun müslüman olması

imphotep
(bkz: #779242)
inanılmayacak bir şey olmadığı aşikâr,sayısal verilerle ıspatlanan sabit bir bilgidir.yanısıra "müslüman toplum" genellemesi de yanlış sayılmayacaktır.

tabiki bunu söylerken şu ayrıntıları da unutmamak lazım;
"çoğunluğun dediği doğrudur" tarzı popüler düşünce destekcisi bir yönetim tarzında azınlıkta kalan toplulukların elbette "biz de varız" deme hakları ellerinden alınmamalıdır.sonuçta yan yana geldiğimizde ikimiz de insanız,ikimiz de yurtdaşız.
müslüman olmayan yani gayrimüslim azınlık belirli bölge ve etkinlik alanlarında kısmen de olsa "çoğunluk" olmayı başarabilmişlerdir.bu etkinliklerde kendi propogandalarını yapmak yerine,müslümanlara hocalık yaptıkları gibi sevgi,dostluk,kardeşlik mesajları verseler eminim çoğunluk olan müslüman kesim belki de eskisi gibi daha kardeşçe,barışçıl ve ılıman bir ortam sağlamanın yollarını arayacaktır.

aslına bakılırsa bu tarz düşünceleri destekleyen ve karşı çıkan her birey zaten bir sorunun olmadığı bilincindedir.
örneğin;
bursa kapalı çarşı esnafının %80 i yahudi kökenlidir.bunu bütün bursa da bilir ve altın ticaretinin %99 u o çarşıda dönmektedir.eğer bir ayrım söz konusu olsaydı eminim orda olurdur.

türkiye nin %99 u müslümandır ve bunda gocunulacak hiç bir şey yoktur.kalan %1 lik kesim de bizim kardeşimizdir,akrabamızdır,amcamızdır,halamız yengemizdir..
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol