türkiye balistik füze denemesi yaptı

independence
bloomberg iddiası.

bloomberg'e göre türkiye kısa menzilli balistik füze denemesi yaptı. bloomberg'in iddiasına göre türkiye dün yerel saatle 07.00 sularında rize'den bir balistik füze denemesi yaptı. bloomberg'e konuşan ve ismini açıklamayan iki yetkili karadeniz üzerinden kısa mesafeli balistik füze denemesinin yapıldığını açıkladı. füzelerin yaklaşık 561 kilometre uçtuğunu ve sinop açıklarına düştüğü belirtildi. denemelerin gizliliği sebebiyle isimlerini açıklamayan yetkililer bu mesafenin bu güne kadar türkiye'de üretilen en uzun menzilli füze olduğunu da dile getirdi.

tayfun ismi verilen füze projesinin birkaç yıldır test ve geliştirme aşamasında olduğu da belirtilirken bu yetkililer projenin detayları ile ilgili ise bir bilgi vermedi.

gazete haberi bu kadar ama bloomberg'in bilmedigi bir konu var, rize karadeniz'de. bizim rize'li vatandasimiz o fuzeyi havada gordugu anda tabanca ile vurmaya kalkar. hic olmadi tas atar, hic olmadi tükürür.

memlekette onca yer varken rize'den balistik fuze denemesi yapacak bir akli evvel yetkili yoktur herhalde bu ulkede. ulan rize diyoruz rize. karadeniz semalarini balistik fuzeye yar eder mi benim laz kardesim. illa ki bulur bir yolunu, dusurur o fuzeyi, yerle yeksan eder.

saka bir yana, haberin aslı varsa gercekten cok guzel bir gelisme. ozellikle milli savunma konusunda bugune kadar yapilan en buyuk atilim olurdu herhalde bu.

https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/bloomberg-turkiye-kisa-mesafeli-balistik-fuze-denemesi-yapti-7427271/

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol