trenlere mescit yapılsin

kbcs
hacettepe üniversitesi öğretim üyesi prof. dr. alparslan özyazıcı nın talebi.şaka gibi.tcdd nin ise tren sürekli donüyor, kıble tutmaz şeklindeki açıklaması olayı haber niteliğinden çıkarıp resmen trajikomik bir hale sokmuştur.

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/5548998.asp?m=1&gid=112&srid=3428&oid=1

gulsek mi ağlasak mı belli değil.lakin benim haberim yok,bütün ülke birbiriyle taşak mı geçmeye başladı düşünmüyor da değilim.
nihilist
kıble yerini belirten oklar konulursa ,sehir vapurları orneginde oldugu gibi, inanclı vatandaslar kıbleyi karısıtrıp taklaya gelmezler, eger bu sekilde yapılırsa neden olmasın?

-neden olsun efenim trendede namaz kılamyıverin demek geliyor, insanın icinden...
camurhan
benzerinin germanwings’te calisan bir hostes arkadasimin basina gelmis oldugu olay.
gayet tecrübeli bu hostes arkadasim misafirlerden birisinden "namaz kilicam yer gösterir misiniz" seklinde bir talep gelince kaptan pilota gidip durumu anlatmisti. alman olan pilot mekke’yi "nasil bulucak" seklinde dumurasmisti. normalde yasak olan bu eyleme müsade edilip amcam kenarda bir yerde kilmisti. yani ne bilim, iyi niyet esasina göre "kiblenin nerede olacagi ne kadar önemlidir?" sorusunu kendimize yöneltebiliriz. lakin "be amcacim kazaya kalmaz mi bu" diye de sormazlar mi adama.
dumur olayin benzeri iste. baska bir sey degil.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol