timur selçuk

xerxes
turk muziginin en onemli muzisyenlerindendir. munir nurettin selcuk’un ogludur. ozellikle "ispanyol meyhanesi" isimli eseriyle gonullere taht kurmustur. kendisi kafadan hafif catlak bir kisidir. babasinin eserlerini anlamsiz bir sekilde sahiplenmesi ve baska sanatcilara okutmamasiyla dikkatleri cekmistir. son zamanlarda ferhat gocer isimli sarkicinin, yine bir munir nurettin selcuk eseri olan kalamis isimli eserini albumune koymasina izin vermemesiyle tekrar gundeme gelmistir. fakat babasinin eserlerini kendisi cok rezil bir sekilde icra etmektedir, cunku kendisi bati muzigi egitimi aldigi icin babasinin eserlerini sanki bir hristiyan muzigi tadinda seslendirmekte ve sarkilarin ruhunu kaybettirmektedir. asla babasinin halefi olmamistir, olamayacaktir da...
zekirbelli
babasına itafen yaptığı son albümünde "beni kör kuyularda merdivensiz bıraktın" adlı parçayı dinleyeni diri diri mezara sokmak için fazla "içli" okumuş piyano virtüözü.
teselya
beni kör kuyularda bıraktın şarkısını çok güzel yorumlamış kişidir.son albümü almamla beraber müzik zevkim değişti.yalancı yarimdeki otomobili de yorumlayanlardandır albümde.kendisi babasının şarkılarını orkestra eşiliği olmadan yorumlanmasına karşıdır.
lipsoz
türk müzik tarihinde adı altın harflerle yazılacak insandır da, şarkı söylerken kavga ediyor gibi olmasa bi’de.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol