the rocky horror picture show

sensei t
tim curry i mukemmel oyunculuguyla karsimiza cikaran korku-komedi-muzikal uclemesiyle olusturulmus, cinsel egilimleri isleyerek hayata dair her seyi bize yansitmis olan kult film...
ereshkiga
aslına bir rock müzikali olan "the rocky horror show" dan filme alınmış çok eğlenceli bir rock-opera dır. 1973 yapımıdır. yapımcısı ise "hair" ve "jesus christ superstar" adlı diğer çok ünlü iki rock-opera nın yapımcısı avustralyalı jim sharman dır.

--spoiler--
yolda arabaları bozulan (!) iki yeniyetme nişanlı çift, telefonu kullanmak üzere gittikleri bir şatovari evde, oldukça ilginç insanların arasında bulurlar. frank’n furter ve riff raff ve magenta adında iki yardımcısı transilvanya galaksisi transsexual gezegeninden canım dünyamıza gelmişlerdir. tesadüfe bakın ki o gece frank’n furter adındaki çılgın doktor kendine bir "sex oyuncagı" yaratacaktır o gece. ama hazır gençler gelmiş, neden eğlenmiyoruz der ve o gece çifte ilk cinsel tecrübelerini (sexual awakening) yaşatmaya karar verir. tabi tadını alınca bırakamazlar ve ortalık karışır.
--spoiler--

izlenmeye değer, hatta defalarca izlenince daha da değer bir müzikaldir. tim curry’e aşık olunur, ki 70lerde bu nasıl bir medeni cesarettir ki jartiyerle oynarsın bütün filmi. ayrıca bu filmin - müzikalin- en ünlü yanı, seyirci katılımıdır. hala almanyada belirli seanslarla gösterilen filmin belirli bir seyirci kitlesi vardır (cult film)
seyirciler seyre belirli materyallerle gelir (su, pirinç, tuvalet kağıdı vs.) ve belirli yerlerde bunları doğal efekt olarak kullanırlar. ayrıca bu filmi izlemeye ilk kez gidenlerin alınlarına kocaman bir v harfi yaparlar ki bu virgin anlamına gelir.(ironiye gel)

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol