televizyonun hayatımızdan çıkmaya başlaması

zywiec
her geçen gün daha da iyi farkına vardığım ve hiç şikayetçi olmadığım, bir zamanların fenomeni, üzerine kavgalar edilen, uğruna cezalar alınan televizyonun hayatımızdan yavaş yavaş çıkmaya başlaması durumudur.

eskiden diziler için işler erkenden bitirilir, çekirdek ile çay hazır edilir, aile bireyleri birkaç saatliğine ekrana kilitlenirdi. "koş koş başlıyor" cümlesini duymayalı yıllar oluyor belki de. bu sadece benim gözlemlediğim bir şey mi yoksa akıllı telefonlar tabletler derken televizyon izleme alışkanlığımız yok mu oldu?
mefulumefailufailatunfailun
katıldığım tespit.şüphesiz ki internetin yaygınlaşması ve işlevselleşmesinin kaçınılmaz sonucu olarak gerçekleşmektedir.nasıl ki radyo eskiden olmazsa olmaz idi,televizyon gelip onun yerini aldı;şimdi de televizyon tahtını bilgisayar ve telefona kaptırıyor.

men dakka dukka televizyon efendi!
hundede
Televizyonda izlenebilecek program varda biz mi izlemedik. Diziler desen katil hep usak cikiyor cocuklar bahçıvandan. Haberleri demeyelim lutfen. Tartisma programlari haberlerden beter. Eski filmleri izliyorum şahsen onada bir çörek otu ve maydanoz yagi reklami giriyor. Arada bi belgesellere bakip cikmak gerek. Televizyon yeni evin adeti. Ev kizlarinin vazgecilemezidir.
dilaramgg
ben hala televizyon izliyorum ama yabanci kanallardaki programlari. cunku bizim dizilerimiz, programlarimiz oyle uzun ki 7 gibi basliyosa 12 de bitiyo. benim sacma bir programa vericek 5 saatim yok. eskiden yapilan seylerde kaliteliydi. suan her dizide ayni konu. ayni igrenclikler.
en son dizi olarak seksenleri izliyodum, ben cidden boyle diziler gormek istiyorum. yedi numara ne guzeldi arkadasligin guzelligini goruyoduk simdi her kanalda herkes birbirine asik, herkes birbirinin kuyusunu kaziyo, siddet hat safhada. bu nedir yani?
bilgi yarismalarinin bile bir bilgililigi kalmadi.
yalan da olmasin son gunlerde fox ve tv8 de kayip cocuklari, guzelim gencecik insanlarin katillerini bulmalarini izliyorum sacma salak evlilik programlarindan daha iyidir.
borabora
yazın geçerli diyebileceğim bir durum. zira televizyonu artık sadece haber izlemek için seyrediyorum desem yeridir. yazın da saatten ötürü onu kaçırıyorum. artık eskisi gibi kaliteli diziler de yayınlanmaz oldu.
metalscuba
dogru tespittir. ama daha iyimi bilemiyorum. bu seferde ortalik capslerde ki gibi konusan, hayati facebook duvari gibi yasayan insanlarla doldu. adamlar facebookta gordukleri yalan yanlis bilgiler ustunden tartismalara giriyorlar. en guzeli televizyon izlememek soyal medyayi da az kullanmaktir.
independence
Televizyon hala var mı? Şeklinde bahsi yukseltebilirim. Muhtemelen uc yahut dört senedir elim kumandaya girmemiştir. Televizyonun hala çalışıp çalışmadığını bile bilmiyorum. Aslında bi denemek lazım.
broze
Doğru tespittir. İnternetin hayatımızda büyük bir yer kaplamasıyla televizyonlar eskisi gibi popüler değil. Tv'de bulamayacağınız her şeyi internette bulabiliyorsunuz. Televizyonu sadece ekran olarak kullanmak lazım. Modası geçti.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol