bugün şunu öğrendimki eğer elle yapılıyorsa(başka neremizle yapıcaz demeyin,bilgisayarla da yapılabilir,onu kastediyorum.gerçi o zaman da elle yapmış oluyoruz ama o konuya hiç girmeyelim)kullanılacak araçlar,t cetveli olsun gönye olsun,çizime başlamadan önce bir güzel ıslak mendille silinip kurutulacakmış.yoksa ziyan oluyor canım resim.
teknik resim
pergel kullanmak ölümdür heleki perspektif çiziyosan sınav anında genelde -hocam ya bi deliği kaldı bi beş dakka.. aradan 15 dk geçer -hocam ya delemedim kaç alırım ... altı üstü bi delik ama ...tamam hocam seneye deleriz artık napalım ...(bkz: buna da şükür)
mühendis kişinin ki genellikle er kişidir kahpe hoca eline düşmek bahtsızlığı halinde aldığı derstir.
mecburen alınır.
eşşek gibi verilir.
böyle bir durumda hoca her türlü yalanabilir, caizdir.
ama unutulmamalı ki:
ne kadar zor öğrenirsen okul bittikten sonra o kadar rahat edersin.çünkü mühendislik yapacaksan resim nedir bilmek hayat kurtarttırır.
mecburen alınır.
eşşek gibi verilir.
böyle bir durumda hoca her türlü yalanabilir, caizdir.
ama unutulmamalı ki:
ne kadar zor öğrenirsen okul bittikten sonra o kadar rahat edersin.çünkü mühendislik yapacaksan resim nedir bilmek hayat kurtarttırır.
geçen sene alıp,aa ile kolaylıkla geçtiğim derstir.reçetesi için;sınav esnasında kağıt arkadaşınıza ulaştırılır,itinayla doldurulup teslim edilir.size kalan ise;soğukkanlı olmaktır.(bkz: basit)
perşembe günü sınavı olan ve muhmelen 100 alacagım keklik bir ders
seri üretime ait olan endüstri ürünlerinin imalatı ve net olarak (görsel olarak) tarif edilmesi icin gelistirilen kesinlik ile hata payı kabul etmeyen saglam sinir gerektiren cizim teknigidir. endustri ürünleri tasarımı
yapana teknik ressam derler.
allahın belası bir ders.birinci sınıfta ilk dönem yatay ve dikey çizgiler çizdirip alfabeyi yazdırırlar.görenler "haha ulan bunun için mi kazandın üniversiteyi biz birinci sınıfta yapardık bunları" diye taşşak geçerler.her ne kadar kolay gözükse de üç milimetre arayla çizgi çizmek adama çok koyar.hele kesik çizgiyse...daha sonra daha çok kafa kullanmaya dayalı konulara geçilir.(bkz: perspektif).üç boyutlu düşünme kavranırsa pek sorun çıkaran bir ders olmaz.ayrıca eve verilen uygulamalarda eğer çizim masanız yoksa çok zorluk çekersiniz.bir de alınması zorunlu olan rapidolar başınıza iş açar.hem çok pahalı,hem çok çabuk bozulan,hem de pisliği çok olan bu aletlerin temizliği de tam bir işkencedir.
el ile yapılabilen ama serbet olmayan cızım.
teknik bilimler okuyan her öğrencinin başının belası,sürekli ardı arkası kesilmeyen çizim dersi,autocad a kadar yolu vardır efendim.gerçi şimdi uğraştığımız şeylere bakınca da keşke hayat da teknik resimin zorluğu kadar olsaymış diyorum o zaman gerçekten yaşamaya değerdi.
neden bekliyorsun?
bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?