son günlerde elhamdülillah 1'e 10 gidiyor

independence
cumhurbaskani erdogan'in bir konusmasinda kullandigi cumle.

cumlenin icerigi sehitlerimizle oldurulen terorist sayilarinin karsilastirilmasi. 1 sehidimize 10 terorist, ve cumle basinda elhamdulillah da var.

bir ulke liderinin bizzat kendi ordusunun askerini sayi ile anmasi ve dusmanin oluleri ile sayısal anlamda kiyaslamasi ne kadar kabul edilebilir?

ha gerci evlatlari askerlik yapmayan, bir baba olarak asker yolu beklemeyen birisinden sehit kelimesinin bir cana bir evlada bir eşe denk geldigini, sadece bir sayidan ibaret olmadigini izah etmek cok guc.

lilithia
inanın okuyunca dindar bir esnafın iki markanın satışlarını karşılaştırdığını sandığım bir cümle.
insan ölümleri üzerinden bu şekilde konuşmanın incitici ve uygunsuz olduğunu bilmeyecek kadar umursamaz olmak nasıl bir şey acaba? acı görmemiş insan bunu rahat ifade etmesi beni her zaman germiştir. eminim çoğumuz aynı şeyi hissediyoruz.
elhamdülillah bu gibi laflar deli gidiyor siyasi ortamda...
nickituttun
çok talihsiz açıklama.sanki kumar masasında bir şeyler kazanıyor pezevenge bak.ulan 1 dediğin şey sadece 1 değil.1 anne 1 baba 1 eş 1 evlat 1arkadaş grubu 1 mahalle 1 ilçe 1 şehir.şehitlik mertebesi 15 temmuz şehitleri için açılmış bir kontenjan falan değil.lafını sözünü bil.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol