seks bağımlılığı

mrvai
insanın olmazsa olmazlarından.duzenli yapılıp,bir anda bırakıldıgında bunyede hezeyan yaratan ve "alısmıs kudurmustan beterdir" atasozunun bu durumdan,koklendigini dusunduren aksiyondur.
xerxes
yunanlı futbolcu zagorakis’in hastalığı. adam her gün sex yapmaktan vücudundaki testesteron hormonu artmış ve federasyondan ceza yemiştir. ne adamlar var yaa...
ithilquessir
kisinin uzun donem boyunca sik araliklarla sevismesi sonucu kazanabilecegi ve kurtulusu kolay olmayan, hali hazirda boyle bir fasilitesi varsa zaten kurtulunmasina pek de gerek olayan haraket tekrar mekanizmasi.
atacamadesert
seks bağımlılığı sınırının 6 aydan uzun bir süre tek eşli ilişkiye dayanamama olduğu ve erkeklerde adına ’satiriasis’, kadınlarda ’nemfomani’ adı verildiği belirtilmiştir.

cinsel duygu ve isteklerin kişiyi köleleştirmesi olan seks bağımlılığı, aynı zamanda doyumsuzluğa varan aşırı seks düşkünlüğüdür. argoda ise azgınlık olarak tanımlanır. tek bir eşle yetinemeyen, normalin üzerinde cinsel ilişki kuran ve seçici olamayan bu erkekler genellikle sürekli bir ilişkiye sahip değildir. farklı eşlerle yineleyici cinsel etkinliklere girme dürtüsünü yenemedikleri için bu hastalık bir çeşit bağımlılıktır. erkeğin cinsellikle ilgili düşünceleri sürekli beyinde bulundurduğu ve cinsellikten başka hiçbir şeyle ödüllendirilmeyeceği mesajlarının verildiğibir hastalıktır.

seks bağımlılığı teriminin ilk olarak john f kennedy’nin "4 saat seks yapmadan duramam" sözüyle gündeme geldiği söylenmektedir. kadından kadına koşan, sürekli sevgili değiştiren erkeklerin yani moda deyimle playboyların, gerçekte, kökleri çocukluğa kadar inen büyük sorunları olabilmektedir. bu tür erkekler çok sayıda kadınla cinsel ilişki kurarak cinsel güçlerinin çok fazla olduğunu kanıtlamaya çalışmaktadırlar. böylece zafer kazanmış gibi görünürler ve bu yolla altta yatan aşağılık duygularını saklamaya çalışırlar.

playboyların içinde bilinçdışı homoseksüel eğilimlere karşı savunma olarak gelişen bir zorlantı vardır. seks bağımlısı olan bir erkek kendi sosyal konumuna, saygınlığına, bulunduğu ortama uygun olmayan cinsel ilişkilere sık girer ve hayatı boyunca beraber olmayacağı insanlarla birtakım cinsel ilişkiler yaşar ve zamanla bundan suçluluk duymaya başlar. ve seks bağımlılığı kişiyi intihar düşüncelerine kadar götürünce bir hekime başvurur. kişi seks bağımlılığını genellikle aradan geçen 6-7 yıl sonra anlar ve hayatını kötü etkilemeye başladığı için tedavi olmaya razı olur. seks bağımlılığı alkol ve uyuşturucu bağımlılığı gibi kişinin itibarını, prestijini yok eder. uzmanlarca ülkemizde hekime başvuran her yüz erkek hastadan en az üçünde görüldüğü ifade edilmektedir. kadınlarda ise bu oran yüzde bir gibi daha azdır.

seks bağımlısı bir erkek için kadının güzelliği veya çekiciliği önemli değildir. her türlü karşı cinsle cinsel ilişkiye girmekten kaçınmayacaktır. hayata bakış açıları genellikle karamsardır ve kendini acındırma gibi bir ruh hali içindedirler. ilgilendikleri tek konu pornografidir. seksüel eylem ön plandadır. erkek için o kadının güzelliği, çekiciliği önemli değildir. mühim olan eylemdir. aşırı seks düşkünlüğü erkekteki cinsellik dışı tüm duyguları baskılar, iradeyi, aklı ve ahlaki değerleri ayaklar altına alıp, kişiyi yalnızca kadınların peşinde koşan bir hale getirir. orgazmla birlikte gelmesi gereken rahatlama ve gevşeme olmaz ve cinsel gerilim hali sürer. orgazm anında normal insanlar kadar büyük bir coşku da duymazlar ve doruk noktaları çok yüksek olmadığı gibi ardından gelen rahatlama da çok yetersizdir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol