school rumble

overload
school rumble

2004 yapımı 26 bölümlük yönetmenliğini shinji takamatsu’nun yaptığı senaryosunun reiko yoshida, tomoko konparu, miho maruo ’ya ait olduğu bir anime serisidir. ilk başlarda manga olarak tasarlanan bu animenin mangası jin kobayashi’ye aittir.
genel kanı olarak ilk 6 bölüm cok eğlenceli bulunup gerisinin baydığı yönünde ki eleştirilere hiç bir surette katılmayıp bence arşivlenecek değerde bir animedir.
bir animeden beklenen herşey bulunur. ama genel olarak konusu aşk çıkmazları üzerine kurulmuştur. genel yapısı çok komik olmasına rağmen bazı yerleri insanı hüzünlendirmiyor değil.
ehh bu kadar anlattıktan sonra konuya geliyor. efendim lise 2 ye başlayacak olan tenma tsukamoto okulun garip bir o kadar da kıl çocugu karasumaru oji’ye aşıktır. ancak hislerini bir türlü ona açıklamayaz. yine okulun haşin çocuğu harima kenji’de tenma’ya delicesine aşıktır fakat tenma ne kadar beceriksizse harima ondan daha beter haldedir. ilerleyen bölümlerde harima’nın farklı stratejileri ve tenma’nın yanlış anlamalarında mütevellit olay tam bir arap saçına döner.
karakterleri tanıcak olursak;

tenma tsukamoto: 16 yasındadır. kardesi yakumo ile yaşar. hafiften saf bir kızcağızdır. hep tahta göğüslü olmasından yakınır. ami koshimizu tarafından seslendirilmiştir.

oji karasumaru: öküzün tekidir. harbi harbi maldır kendisi. hirokikonishi tarafından seslendirilmiştir.

harima kanji: animemizin esas oğlanıdır. karizmatik ve bir o kadar çaresizdir. ancak bu adam yüzünden izlerken koltuktan düştüğümü biliyorum. kendisi bir manga çizeridir ve harika dövüşür. hayvanlarla konuşabilme yeteneğine sahiptir. sırf bu yüzden tenma’nın kız kardeşi yakumo’nun saygısını kazanan harima tenma’ya delicesine aşıktır. bu aşk yüzünden başına gelmeyen kalmamıştır. hiroki takanashi tarafından seslendirilmiştir.

yakumo tsukamoto: güzelliği kadar kişiliği ilede takdir ve beğenilerimizi kazanan yakumo tenma’nın kız kardeşidir. kendisinden hoşlanan insanların zihinlerini okuyabilme gibi bir yeteneğe sahiptir. yakumo kızkardeşi ile aynı okula gitmekte ve lise 1. sınıftadır. okulda bu kızın köpeği olan oldukça fazla erkek öğrenci olduğunuda hatırlatalım. yakumo’yu mamika noto seslendirmektedir.

eri sawachika: işte baha’nın da dediği gibi bu kız için " yok yok yapamıyorum adapte olamıyorum. aklım aynı yerde. " demek zorundayım. evet biliyorum o bir çizim. evet böyle biri yok. zaten olsaydı kanımca dünya savaşı çıkmasına sebeb olurdu. efendim eri tenma’nın samimi arkadaşlarından birisi. okulda prenses olarak bilinir. herdaim çıtkırıldım olarak görünür. ve zamanla harima’ya kalbini kaptırır. zengin bir babası olmasına ragmen babasını ayda yılda bir görür ki bu dısarıdan kaprisli duran eri’nin aslında çok yalnız olduğu ve bunu gizleme çabası olduğunu görürüz. bu arada hemen hatırlatalım eri sawachika 2006 nın en güzel ikinci kızı seçilmiştir. ( ilki real mayer ergo proxy’den) kendisine güzel sesini bahşeden ise yui horie’dir.

mikoto suo: bu mor saçlı kızımız yine tenma’nın arkadaş grubundandır ve aynı zamanda siyah kuşak bir karetecidir. tenma hep bu kızın göğüslerini kıskanır.

akira takano: nedeni bilinmez bir şekilde bu kız herşeyi bilir.ve bir buz kadar soğuktur.animede ki varlığı halen kanımca anlaşılmamıştır.

(bkz: copy paste değil alın teri)
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol