samimi arkadaşınızın kürdistan hayali kurması

ankakusu
eger o arkadas hayalini çirkin bir sekilde ifade ediyorsa rahatsiz edicidir. buna ragmen bu insanlari öyle ha deyince arkadasliktan men etmek de kolay degildir. çünkü siradan bir arkadas degil ’samimi’ bir arkadastir. yeri gelmis size ailenizden yakin olmustur.

zaten sorun hayal kurmasinda da degil. efendice evinde oturup hayal kurmasi kimseyi rahatsiz etmez, ki böyle yaptigini bildigim dostlarim da var ve hiç sorunum yok onlarla. kimsede bundan rahatsiz olmamali ayrica. ama kalkip bunu güneydoguyu da içine almis bir harita ile ’lan var ya bunu sirf sen gör diye koydum’ derse iste o zaman rahatsiz edicidir. iste o zaman ne yapmaya çalisiyor derseniz. çünkü samimi bir arkadas az, buçuk siyasi fikirlerinizi bilir ve ne tepki vereceginizi de bilir aslinda.

ve tecrübe ile sabittir ki arkadasliktan men etmeyi de hiç düsünmessiniz. ha o olay oldugunda yanibasinizda olsaydi ne olurdu bilinmez. ama eglenmek için, tekrar beraber olmak için birlikte planlar da yaparsiniz onunla.

bu baslikta ben, ’hemen arkadasliktan men sebebi’ diyenler ile ’arkadasinin hayaline kilit mi vuruyon lan’ diyenleri de anlamis degilim. ilk ilettigim sözü edenler sanirim etraflarinda öyle biri olmadigi için rahatça konusuyor. ikinci lafi edenlerin çogu ise o ’arkadas’i kendilerine daha yakin hissetikleri için, hayaline sempatiyle baktiklari için diyorlar.

oysa hayat o kadar basit degil...
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol