sabahattin ali

rumuz pilis tiray egen
yuh arkadaş böyle bir şair ve yazar hakkında caanım sözlüğümde sadece 2 entry olması çok zoruma gitti. evet birazda bende suç en güzel vaktimde yazıcam hakkındaki bir çok şeyi.
yaslibirkisarehindussedegunler
"insanlara kızmama imkan yoktu, çünkü insanların en kıymetlisi, en sevgilisi bana en büyük kötülüğü etmişti; diğerlerinden başka bir şey beklenebilir miydi? insanları sevmeme ve onlara tekrar yaklaşmama da imkan yoktu; çünkü en inandığım, en güvendiğim insanda aldanmıştım. başkalarına emniyet edebilir miydim?" diyen insan.
yaslibirkisarehindussedegunler
"ona hakikaten dargın değildim; asla kızmıyordum. sadece müteessirdim. ’bunun böyle olması lazımdı’ diyordum. demek ki beni bir türlü sevemiyordu. hakkı vardı. beni hayatımda hiç, hiç kimse sevmemişti."
soluk benizli zenci
"her sabah ilk ışiklar gözlerimi oyardı,
uyanan taş duvarlar iniltimi duyardı" demiş ve beni kendimden geçirmiş insan. hakkındaki tüm kitaplara sahip oldugumu düşünüyorum. yazdığı kitapların ilk baskılarını nice zorlukla topladıktan sonra iki gözü ayşe’ye yazdığı yeşil mürekkepli mektuplara sahip olabilmek için deli gibi bir arzu duyuyorum.

(bkz: iki gözüm ayşe)
ozee
siyasi etkenler nedeniyle hakkettiği yeri yeni bulmaya başlayan türk edebiyatının en usta kalemlerinden biri.
nevermore
türk edebiyatının en'i. tekrar tekrar okutur okuyucuya kendisini. müthiş psikolojik tahlilleri vardır. dili, üslubu muazzamdır. 2 nisanda farklı kentlerde çeşitli etkinliklerle anılacaktır.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol