rus ordusunun tırt çıkması

bigcoder
Şubat 2022 de başlayan Rus-Ukrayna savaşı bize rus ordusunun kağıttan kaplan olduğunu göstermiştir.
Twitter da denk geldikçe izliyorum, bu kadar disiplinsiz bu kadar aptal, bu kadar birbirinden habersiz başka bir asker güruhu yoktur.


independence
rud ordusunun tirt cikmasi denmi.

sebep?

ukrayna'yı hala isgal etmemis / edememis olmasi.

yahu birak turkiye'yi, dunyanin neresinde olursa olsun, yoldan gecen birine sor, rus ordusunun gucunu de bilir disiplinini de. bir kac uc noktadaki ornek kimseyi yaniltmasin. putin isteseydi rus ordusu simdiye ukraynanin rus sinirindan girmis, 1 haftada polonya romanya sinirindan cikmisti. kandirmayin kendinizi, hesap baska.

rus ordusu demin de belirttigim uzere, sayet gerekli emirleri almis olsaydi bu is simdiye coktan bitmisti. e peki bu sefer elde ne kalmisti? her dakika isyana meyilli, vatani elinden alinmis ve rusya'dan nefret eden bir ukrayna halkı. tabi onlar da hayatta kalmayi basarabilmis lanlar.

rusya ukrayna'yı kendi topraklarina katmak istemiyor. 2022 de 44 milyon nufuslu bir ulkeyi alip kendi topraklarina dahil edemezsin, ettirmezler. bunun yerine rus yanlisi bir hukumet kurup ukrayna'yı topraklarina resmi olarak katmaksizin bir nevi vilayetleri yapmak istiyorlar.

peki amac?

ukrayna'nın nato'ya girmesine mani olmak ki rusya'nın sınır komsusu nato olmasın, ukrayna'yı mumkun mertebe silahsizlastirmak ki gun geldiginde rusya'ya karsi efelenmesin, kırım'ın ilhakının tanınması ki tum dunya artik kırım'ın rus topragi oldugunu kabul etsin.

yani kiev'de rus bayragi dalgalansin gibi bir dertleri yok adamlarin. bu yüzden de götüö götüm ilerliyorlar ukrayna icerisinde.

arkadas bu durumu Zelenskiy ukrayna halkının onunde, canli yayinda kabul etti, bi siz edemediniz ya.

sahadaki savas ile age of empires oynamak farkli seylerdir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol