rashit

strawberrygirl
odtu deki konserlerinde ezilme tehlikesi yasadigim,tozu dumana katan seyircileri yuzunden kendilerini dogru durust goremedigim inanilmaz protest tipler iceren grup.
piiz
3.albümleri yaklaşık 1 yıldır beklenen,herkese inceden inceye ayar veren ,rock’n coke katılıp capitalizme küfreden sevilesi grup.
sinsigibi
ilk albümleri çıktığında cidden punk yapan, sisteme neyin karşı duran ve samimi görünen, ama sonra sonra rock n cock gibi festivallere çıkarak aslında punklıklarının da karşı duruşlarının da fıss olduğunu ispatlayan grup.

netice itibariyle rock şişede durmaz arkadaş!

son albümlerinin ismi de bu duruma bir bahane sunar ya da acı gerçekleri naiv rock insanlarının gözüne sokar niteliktedir.

(bkz: herşeyin bedeli var)
abyss
basçısı bülent marmara üniversitesi iletişim fakültesinde araştırma görevlisiydi.. ilk gördüğümüzde yanılmış olabileceğimizi düşünsek de evet o hoplayıp zıplayan, bol küfürlü şarkıları söyleyen bizim ’bülent hoca’ydı..
pipisik
genel sound olarak örnek aldıkları, ramones, the clash, sex pistols, minor threat, dead kennedy’s, gang of four, the stooges vb. gruplara, kendi stilleriyle ekledikleri, oi, ska, hardcore ve surf melodilerini, bazen de türk ve balkan müzikleriyle kaynaştırarak kendilerine özgü bir sound elde ettiler. politik tavrını, şarkı sözlerine yansıtan grup, radikal sözleriyle yurtiçi ve özellikle yurtdışında, kısa sürede çok büyük ilgi gördü. şarkı sözleri, türkiye’nin içinde bulunduğu, sosyo-politik ve ekonomik durumu anlatmakta, medyaya, kapitalizme, ırkçılığa, günlük hayatın kısır döngüsüne ve bunun haricinde küreselleşme gibi, dünyanın ortak sorunu olan konuya değinmektedir. bunun yanısıra şarkı sözleri, ironik ve sorgulayıcı ifadesiyle, ülkemizde pek rastlanmayan bir tarzı oluşturdu.

grup, 1999 yılında kod müzik’ ten çıkarttıkları, türkiye’ nin ilk yasal punk rock albümü olan "telaşa mahal yok" ile ve yurtdışında yayımlanan 45’lik plaklar sayesinde oldukça geniş bir dinleyici kitlesine ulaşmıştır. bu çalışmalar, birçok yeni grubun kurulmasına ve demoların çıkmasına da vesile olmuştur.

rashit, 1999’da grup içi yaşadığı anlaşmazlıklar nedeniyle bir süre müziğe ara vermişti. bu sessizliği, 2000 yılının sonlarına doğru, oğuz taktak’ın ve tolga özbey’in yeni bir kadroyla birleşme kararı bozdu. dönemin ekonomik şartları yüzünden bir süre şirket arayan topluluk nihayet 2002 yılının yaz aylarına doğru ada müzik ile anlaştı. "adam olmak istemiyorum" adıyla çıkması belirlenen 2. albümün hazırlık aşaması da böyle başlamış oldu.

rashit, 1993 yılından günümüze, istanbul, ankara, izmir, bursa, eskişehir, muğla gibi iller başta olmak üzere 200’e yakın konser vermiştir. yurtdışından, mastic scum, nny, ovo, faroutski, silikon fest, gallon drunk, pulp, david byrne ve yurtiçinden, kranch, vae victis, tampon, kurban, radical noise, pis fabrika, necrosis, 2/5 bz, zen gibi gruplarla sahne almıştır.

~ anatolianrock com
marjinal
adam olmak istemiyorum isimli ikinci albumleri oldukca basarili olan, kuresellesme dehseti gibi super bir sarkiya imza atmis basarili grup.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol