rahşan ecevit affı

independence
en cok cikartilan genel affa medya ve halk tarafindan konulan isim.bu af sayesinde daha once cinayet i$leyen, katliam yapan, kapkac ve tecavuz gibi suclara bula$an insanlarin yeniden ayni suclara bula$abilmeleri saglanmi$tir.ne zaman haberlerde bir kap kac zanlisinin yahut bir katilin yakalandigini duysak, hemen ardindan da bu ki$inin bahsi gecen afla aramiza saliverildigini duyuyoruz.
ya basta viva zapatista
son olarak dsp-mhp-anap iktidarında çıkan affa verilen isimdir.diğer iktidar ortaklarının da imza atmasına rağmen sadece bir kişiye yüklenilmesi klasik neoliberal siyasi çıkarlar düşünüldüğünde normal olsa da abesle iştigaldir.

öncelikle bu affın bir genel af olmadığını bilmek de gerekmektedir.genel af ayrımsız bir şekilde uygulanan af olmak zorundadır.oysaki bu afta da öncekilerinde olduğu gibi siyasiler, belirli örgütlere üye veya sempatizan olmalarından dolayı içerde bulunanlar ve sair yararlan(a)mamıştır.hatta öyle ki suç işleme zamanını geç tuttuğu için af çıktığında cezaevinde olup da bundan yararlanamayanlar olmuştur.
recall
affettiklerinin birkaç gün içinde affedilemeyecek 7 cinayet daha işlediği,düşündüren hadise.sebep olanlar memnun mudur bu sonuçtan sormak istiyorum.
maliyeci
sistemin suçları önleme işlevini teşvike çeviren af denen nane.ne kadar piskopat varsa halkın üzerine salıp halkın amına koymak haklçılık olmuş ki vah halimize...
camurhan
cikaranlarin giyabinda bir cok kez küfr edilmis uygulama. bu nasil mantiktir ki zaten zedelenmis olan adalet duygusunu magdur olanlar nezdinde parcaliyorsun. ceza sisteminin agir aksak yürüdügü ülkemde tamamen bencilce yola cikilip, cogunlugun azinligi ezmesi prensibine göre kusulmus yasa olup onbinyüzbin allah belani versin iclenmelerini de beraberinde sürüklemis tsunami etiketli aptallik.

(bkz: anlayan anladi)

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol