otobüs yolculuğu

ups
genelde uzun mesafelerin kat edildigi yoluculuga bu isim verilir. cekilir hale getirmek kisinin elindedir.bir kitap,bir walkman yada benzeri bisi ile yolculuk renklendirilip sikinti minimize edilebilinir...
onur55
bazen yaninizdaki koltukta oturan yolcuyla kisa sureli bir dostluk kurulmasina neden olan yolculuk turu olarakta adlandirirsak yanlis olmaz sanirim.
ozee
kucuktum kucucuktum ve bunun verdigi sorumsuzlukla genc bir kizla yanyana oturdugum yolculuk haric hep sikici gecen midemi kaldiran kitap okutturmayan bir bardak nescafe ve bir dilim kekle mutlu olunulabilinen hadise.
hobaa
kafa dinlemek,dusunmek icin bir firsat.yalniz insan bazen eskisehir-ankara arasinda(3 saat) bile nikotinsizlikten delirecek gibi oluyor.
my son is father
van istanbul seferinde katlandigim hede. cocuk aglamalari ve osuruk kokulari arasinda gecen bir zamandi. paris amsterdam arasinda da otobus yolculugum vardi burda cocuk aglamalari olmasada osuruk kokulari mevcuttu.
(bkz: insan heryerde insan )
insanlara hayatin ne kadar guzel oldugunu ogreten anlardandir. nitekim o osuruk kokularinin icinde kivranirken mola verildigini ogrendiginiz de disariya cikip tertemiz havayi icinize cekmenin ne kadar guzel bir sey oldugu anlarsiniz. nefes almanin ne kadar degerli oldugunu.. daha sonra tekrar ozunuze donup bir sigara yakarsiniz. hayata bir osurukda siz atarsiniz. alin iste size otobus yolculugundan hayat dersi.
addicted to pain
otobüs yolculuğu...işte bir ekşınlar silsilesi...
hiç uygun açıya gelmeyen koltuklar mı?
saatlerce sigara içememenin verdiği stres mi?
2 den fazla kahve isteyince sana anında kıl olan muavinler mi?
bunlar yetmezmiş gibi bir de yanınızdaki adam bir yaratık yutmuş ve zavallı yaratık çıkmak için acayip sesler çıkarıyorsa , teyzenin çocuğu ne versen susmuyorsa,gazoz kapağından çıkmış gece kuşu bayan son haberler teyze de yakınlardaysa ooohh değmeyin keyfinize..
diho
çocuk ciyaklamaları
mütiş kro muhabbetleri
yatırdıktan sonra bi daha kalkmayan koltuklar
ayaklarının şiştiği yolculuk
çin işkencesi
intiharların en kötüsü
376
özellikle kış ayları dandik firmalar çekilmezdir.
bu yolculuklarda.adamlar kış mevsimidir, müşteri üşümesin diye kaloriferi sonuna kadar açıp içindeki insanları pişirmek suretiyle ilk molada hasta olmalarına sebebiyet verirler. sorarsan hizmette sınır yoktur derler. hakketen sınır yok.
hayır bunların alayına zamanında fazla sıcaktan ve paradan zarar gelmez lafını mı söyledi ? bu boku yiyeni eşeklerle çiftleştirmek gerek tabi.

efendim herkes rahatsız olur lakin bir tane akıllı insan çıkıp şunu biraz kapatın birader demez, diyemez. sebeplerini sonra tartışırız. lakin arada kıl bir teyze çıkar ve söyler. tabi söyleyiş tarzı genelde insanca değildir o da ayrı mevzu.

+ayyy muavin beyy kapatın şu klimayı artık ayyy fenalık geldi..

-peki abla hemen söylüyorum şöföre.

+aaaa ne ablası terbiyesiz.

-özür dilerim efendim.(der ve muavin şöförün yanına doğru gider)

+ayy nedir bu kardeşim..hasta edecekler bizi. bu firma da iyice kötüleşti canım, baksana muavini bile ne kadar kaba, bir daha gelmeyeceğim bu firmayla, hep hüseyin in yüzünden dedim o kadar da başka firmaya bilet al diye. yok anacım ben de şans yok ki, şans olsa başka bir adamla evlenirdim. zaten geçenlerde hüseyin dır dır dır dır dır.


sarkilarbircigligasiginmaksasimdi
otobüs yolculuğu akşam / gece ise,cam kenarı da sizin ise,ortam da gürültüsüz ise,kulağınızda volkmen ya da müzik dinleyebileceğiniz bir şeye sahip iseniz,yanınızda bir kişi oturmuyorsa,ya da oturan bir kişi var ama sessiz sakin bir insansa,keyifli olabilecek bir yolculuğa hazır mısınız.yerinizi alın,otobüsünüz kalkıyor..ee hadi acele edin! ’’ iyi yolculuklar ’’.
igor
mus-elazig arasinda yapilan bir otobus yolculugunda orta kapinin agzina kadar cople dolu oldugu ayrica koltuklarin bilimum yerlerinde kullanilmis mendil, bebek bezi, yirtilmis gazete kagitlari tarafimdan tespit edilmistir.

(bkz: ben bugun bunu gordum)

elazig-mus yolculugunda insanlarla iletisim problemi yasayinca ben haric herkesin ana dilinin kurtce yabanci dilinin turkce oldugunu anladigim an suratima tokat gibi vurmustur.yol boyunca ezikleri oynayarak, ve arka 5 li koltukta yaklasik 9 kisi oturmayi ikramiye olarak verdiler de ben kiymetini bilemedim.
derde
adam akıllı donanmış firmalarla ve tekli koltuklarla eğlenceli hale gelebilen fakat ne olursa olsun bir tren etmeyecek yolculuk şeklidir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol