organik kimya

spooky
karbon bilesiklerini inceleyen kimya dalidir.karbon atomlarinin olusturdugu zincir ya da halka yapisindaki bilesiklerle ve icerdikleri islevsel gruplarla ilgilenir.karbon atomlarinin yapisindak, farkliliklar, organik bilesiklerin fiziksel ve kimyasal ozelliklerine buyuk bir cesitlilik kazandirir.bu cesitliligin incelenmesi organik kimyanin en genis calisma alanlarindan biridir.
cahilkimyager
olumluk ders. yok boyle bir eziyet. ya nerde gorulmus kici kirik 12 akb lik bir atom parcasinin milyonlarca bilesik yaptigi? e haliyle de sirf ona ozel bir bilim dali olusmus. dogu ana dolu’da bile yok boyle bir uretkenlik. karbon asagi karbon yukari.
ben olmusum karbon...
dahasi bide gicik birsey bi mantigi yok herkesle birsuru degisik olaylara girmis.

bitirdi beni bu karbon.
ooooof of...
ilean
ismini duydugum vakit tüglerimi diken diken eden,kan basıncımı arttıran,engellenemez bir istekle küfür etme ihtiyacı yaratan, nefret edilesi,iğrenilesi ders.
nuquerna
hakkında kafamda milyonlarca gereksiz bilginin dolaştığı ders...
dün rüyamda upuzun bi karbon zincirinin üzerindeyim,etil-metil gurup arıyorum,adlandırmam lazımmış iupac kurallarına göre.pvc borularla kafasına kafasına vurmak istedim kimyacının uyanınca.
cokfecikahkul
sayesinde gördüğüm her altıgenin içine bir tane yuvallak çizdiğim derstir.(bkz: babalar babası) bir derstir.çoğu konunun temelini burda öğretilir.ezber, evet gerektirir ama artık o kadar çok görüyosunuz ki ezberlemiş oluyosunuz,bi bakmışsınız siz bilmediğinizi sanarken aslında ne çok şey biliyormuşsunuz.
scalet
kimya dersinin aga babasidir. altigenler, benzenler, benziller havada ucusur. hic anlamayan icin tam kafa acar. anlayana sudokudan farksizdir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol