ölümü gösterip sıtmaya razı etmek

redleader
güzel dilimizdeki harika deyişlerden biri. anlamı, daha kötü bir haber verip, korkutup, sonrasında daha azına "oh şükür" dedirtmek. biraz nabız yoklamaya da yakın.

bu yöntemi en çok kullananlar ise politikacılar. farazi bir ülke varsayın; ekonomisi çok kötü giden. yeni zamları açıklamadan piyasaya dedikoduları yayarsın, "%25 zam gelecekmiş!" diye. sonra gerçek zam 15% olduğunda halk ayaklanmaz.

psikolojide, ve özellikle beyin yıkamada en önemli faktörlerden birisi tekrardır. yavaş yavaş, bir fikri ufak ufak göstere göstere, tekrar ede ede yerleştirilir. aynı şey reklamcılıkta da geçerli; siz bir reklamı ne kadar çok izlerseniz o ürünün aklınızda kalma ihtimali artar.

işte tam bu yüzden, amaç aslında sıtmaya razı etmek değil, size ölümü göstermek.

netfliz geçenlerde cuties adlı bir programın afişini yayınladı. afişin en büyük olayı, kameraya bakan bir çocuk ve onu öpmeye eğilmiş üç farklı çocuk olması. internet yıkıldı tepkiler küfürler filan; sonra "bu film aslında bilmemkimin çocuk istismarına dikkat çekmek için yaptığı..." filan dediler.

ve bu şov yayınlanacak. sonuçta hiç bir şey değişmedi, belki üyeliğini iptal edenler oldu belki olmadı. ama ne oldu? afişte sübliminali verdiler, her yere yapıştırdılar, fragmanda twerk yapan 12 yaşında kız çocuklarını gösterdiler.

önemli olan cuties'in çıkması değil; önemli olan bizim gözümüze seks objesi olarak fotoğraflanmış çocuklar sokmalar. cuties iptal olur muties çekerler, o olmadı çizgifilm yaparlar içinde sex yazan.

ama bu tekrar tekrar aynı mesaja maruz bırakmaya devam ediyorlar.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol