olası kuzey ırak kara harekatı

independence
onumuzdeki gunlerde(belki de bu ak$am) ba$layacagina kesin gozu ile bakilan kara harekati. son iki gundur devam eden hava harekatlarının bitimine muteakip ba$lanmasi bekleniyor.
independence
muste$ar erbil’e gidiyor, komutan kademesi hepten doguda incelemeler yapiyor. sanirim bir hayli yakinla$ti bu harekat ve artik harekatin suresi uzerinde duruluyor soylenilenlere gore. turkiye harekatin uzun olmasini istiyormu$, amerika ve irak kisa olmasini istiyormu$.
mesudiye
yakın ya da uzak bir tarihte böyle bir operasyonun yapılması hiçbir şeyi değiştirmeyecek belki de sadece savaşı derinleştirecektir.

kürtler en temel haklarından mahrum bırakıldıkça bu operasyon da kendisinden önce yapılan nice operasyon gibi fiyasko ile sonuçlanmaya mahkumdur. birileri ankaradan kürtlere bir şeyleri layık görüp kendini hak verme konumunda gördükçe bu operasyonlar savaşa türk ya da kürt yeni kurbanlar vermekten başka bir işe yaramaz.
independence
bulent arinc "gundemimizde oyle bir harekat yok" diyor, ici$leri bakani "her an ba$layabilir" diyor.

esasen kandile posta ile "kara harekati ba$laticaz, aman diyim uzakla$in oralardan" icerikli bir mektup yollansa daha $ahane olurmu$. hazineden harcanacak milyonlarca dolardan oteye gitmeyecek bir harekattir nihayetinde. boyle konu$a konu$a yapilir mi lan bu i$ler.
independence
uzerine o kadar konu$uldu ancak $u dakikaya kadar her $ey konu$malarla sinirli kalmi$ti. nihayet hukumet harekat icin tezkere almaya karar vermi$ meclisten. tezkere daha evvelden de var olan sinir oesi kara harekati tezkeresinin 1 sene daha uzatilmasini on goruyor. tezkere bugun imzalanmi$, yarin da meslise goturulecek onaylanmasi icin. bdp haricinde hicbir partinin tezkereye red oyu vermeyecegi malum, e bdp de zaten meslite degil, henuz yemin etmediler. mecliste olsalardi bile oylamayi etkileyecek bir sayilari yok. ozetle yarin tezkere gececektir.
independence
$u dakikalarda tezkre oylaniyor. malumunuz bdp tezkereye kar$i, chp ile mhp ise tezkereye destek veriyor. yuksek ihtimalle tezkere suresi uzatilacak.

edit: bir kac dakika once akp, chp ve mhp nin oylari ile 1 sene daha uzatildi.
eddie zero
hakkari dağ ve komando taburunun bölgeye helikopterlerle sevk edilmesi ile başlayan, diyarbakır’dan havalanan uçaklar ve topçu ateşi ile desteklenen harekattır. önceki harekatlarda sınır geçilmiş, operasyon bitince geri dönülmüştür. muhtemelen bu sefer asker bölgede kalacaktır.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol