olası bilgi sözlük buluşması

uptofate
yavaş yavaş hayata geçebilecek bir proje olduğu için bu sefer azıcık daha ciddi bir girdi giriyorum. parsel parsel aldık zaten başlığı...

+öncelikle yer ve zaman. burda bu kadar girdi girilmiş olması bu kadar insanın katılacağı manasına gemliyor. tarihin ve yerin seçenekler arasında özenilerek seçilmesi ve herkese olabildiğince uygun olması gerekiyor. şöyle nezih bir pub'ın kimseye zararı olmayacağı kanısındayım ama kafe vs de seçilebilir tabi. (bu konuda en büyük sorun güvenlik kaygısının olmadığı yerlerin seçilmesi )
+ifşa olmanın ötesinde, güvenlik kaygıları karşılanmalı.

+ilgi ve uzmanlık alanlarının farklı olması muhabbeti nerelere ne kadar çekebilir bilmiyorum ama yine de hoş bir görüntü olacağının kanısındayım. herkes için güzel bir deneyim olabilir.

+yaş konusunun aman aman bir sorun olacağını düşünmüyorum. amaç diyalog kurmak, öğrenmek, bildiklerini paylaşmak. gerekli olgunluğu gösterebilecek kişinin sizin yaşınızda olmasına gerek yok diye düşünüyorum. e polenlik iş değil.

+bir diğer nokta, öyle tanışmak mı olacak yoksa bir şeyler anlatma-dinleme havasında mı olacak ? zaten insanlar tanışmak istediği insanlara bir şekilde mesaj atıyor, konuşuyor ve dolayısıyla az da olsa tanışıyorlar.

+görüntü alacak mıyız, bakın bu gerçekten ifşanın babasıdır.

-son olarak, eğer bunu aslen karşı cins ile kurulacak iletişim gibi gören arkadaşlar varsa ( dur sana laf atmıyorum ) ( ciddiyim bak ) bileklik uygulaması getirelim. renkli bileklik şeysi. "kız düşüreceğim" kafasıyla gelenler güzelim muhabbetin içine sıçmasınlar, kimseyi de kırmaya gerek yok. bunu bir düşünün derim. zaten niyeti olan şakayla makayla karıştırır ya bileklik takacağını ifade eder ya da takar gelir.

+önceki son değilmiş, pardon. süre olarak 2 ay sonrası uygun/ideal gibi. konunun biraz daha demlenmesi için. ayrıca benim de dahil olduğum öğrenci grubunun finalleri de bitmiş olur ( büte kalana gelme demiyorum, hobi olarak yine gelsin,ama gelirse seneye de alttan alacağı dersin finalinden sonraki zirveye gelir ) hem de insanlar katılacak olanlara karşı az da olsa güven duymaya başlar, zirvenin iyi olacağını düşünürler.

ciddi olan yazarlar da renklendirebilir gelen kutumu ( kırmızı oluyor sadece ama ) ciddi düşüncelerini paylaşabilirler.

dediğim başlıktır. ( format bitmiş )

edit :

evet ciddi arkadaşlardan ciddi cevaplar gelmeye başladı.

her türlü istek ve önerinizi, katılacaksanız yer ayırtmayı ( yok rezervasyon yok da liste yaparım bu gidişle ) katılmayı düşünmüyorsanız da (tabii alakalıysa) sebebini bana yazabilirsiniz.

şikayetinizi bize, memnuniyetinizi dostlarınıza anlatın. esenle kalın.

up organizasyon şeysi. (lügatta upto diye de geçtiği oluyor)

edit 2 : liste editi

iyi günler,

bir süredir yaşadığım kişisel sorunlar nedeniyle konu hakkında açıklama yapamadım. hatta özelden soran profesyonelogrenci'ye de sözlüğü bırakmayı düşündüğümü anlatmıştım. sözlükle veya sözlükteki yazarlarla bir alakası yoktu ancak şartlar, vs. neyseki sorunları uzlaşmacı yöntemlerle çözebildik ve yine buradayım.

bu süreçte eklenen ve muhtemelen benim konuya kayıtsız olduğumu düşünüp çıkan yazarlar oldu. sağlık olsun, herhangi bir şekilde konu ile ilgili alakasızlık vs söz konusu değil. listeyi yayınlayarak başlıyorum.

x adimneo
x willbohemsson
x nevermore
x scalet
x turksolbek
x profesyonelogrenci
x browncharlie
x ruknettin
x mentat
x uptofate (ta daaaa)


katılmak için olsun, bilgi almak için olsun iletişim kuran herkese yaptığım ufak açıklamayı yinelemek ve son durumu göstermek adına;

genel oylamada istanbul ezici üstünlükte. nazikçe, 6 istanbul 1 ankara ve bir çekimser oy ( evet sonuç ne olursa olsun etkilemek istemedim ). extrem şartlar oluşumadığı sürece istanbul'da olmasının yerinde olacağı kanısındayım. ( avrupa yakası olursa daha iyi olur minvalinde ekleme mevcut )

istanbul'u seçmiş gibi olmanın yanında ortaya hangi yakada hangi mekanda buluşacağımız sorusu çıkıyor. istanbul'u çok aman aman bilmememden ötürü bu konuda yardımcı olabilecek 7 kuşak istanbullu yazarlar/yazarlardan yardım bekliyorum. bu konuda şurası olmasın / şurası olsun tadında herhangi bir yorum da gelmedi. ancak buluşmadaki amaç (scalet de belirtmişti) sol framde harıl harıl entry girdiğimiz başlıklar üzerine muhabbet. yani ses vs gibi konulara dikkat ederek mekan tavsiye edilirse çok güzel olur. geri kalan detaylarda, yaratıcı olunabilir.


zaman olarak katılımcıların dikkat edilmesini istediği noktalara gelecek olursak:

1temmuzdan sonra uzak diyarlarda olacak bir yazarımız,
hafta içi olacaksa iş çıkışı saatlerinde olsun diyen bir yazarımız ve son olarak
haftasonu olursa çok mutlu olacak birkaç yazarımız var.
önümüzdeki 3 hafta boyunca müsait olamayacak bir yazarımız var.

genel hatlarını belirtmiş olduğumuz zaman konusunda herhangi bir yazardan daha spesifik detaylara ilişkin yorum gelmedi. madem öyle ben açayım perdeyi, 24 mayısta başlayan finaller sanıyorum haziran başında bitecek. haziran başından itibaren ( pazartesi günü kesin tarihleri öğrenmeye çalışırım) müsait olacağım ancak haziran ortalarına gelindiğinde kız arkadaşımın sınavları nedeniyle müsait olamam, temmuza sarkmak zorunda kalabilir.

katılmak isteyen arkadaşlar, aklında soru olan arkadaşlar bana ulaşabilir. elimden geldiğince yardımcı olmak isterim. bunun yanında katılan arkadaşların da nihayi durumu belirlemek açısından girdideki noktaları değerlendirip beni bilgilendirmeleri güzel olur.

up organizasyon şeysi
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol