nevşehir

myysteriouss
nevşehir iç anadolu bölgesinde yer alan, adını farsça "yeni" anlamına gelen nev’den alarak üretilmiştir.

6429 sayılı yasa ile nevşehir 20 temmuz 1954 tarihinde il haline getirildi. kırşehir ve kırşehir’e bağlı mucur, avanos, hacıbektaş (1945’te ilçe oldu), kayseri’ye bağlı ürgüp ( 1935’te ilçe oldu), niğde’ye bağlı arapsun (1948’de gülşehir adını aldı) nevşehir’in ilçeleri haline getirildi. kozaklı ve hamamorta köyleri avanos’a bağlı birer köy iken birleştirilerek 1954’te kozaklı adıyla ilçe olarak nevşehir’e bağlandı. kırşehir 1957’de tekrar il yapıldı. mucur ilçesi ile beraber nevşehir’den ayrıldı. daha önceleri melegübü ismi ile anılan bir bucak merkezi olan derinkuyu 1 nisan 1960’ta ilçe durumuna getirildi. acıgöl kasabası ise 4 temmuz 1987’de ilçe olmuştur.
freagl dreams
kayıtlı seçmenin 55 bini geçmediği bir şehirde 88 bin oy alarak rekor kırmıştır akp. internetin hayatı kolaylaştırması dedikleri bu olsa gerek. elbette bizimkini değil.
vaktizamaninda
Güzel şehir. Gözünün alabildiği yer peri bacası. Hatta insanlar o peri bacalarının içine ev yapmış oralarda yaşıyor. Gidiniz görünüz efenim.
independence
sehrin turistik bolgeleri gayet guzel gercekten, oralara lafim yok.

ve fakat sehrin gobegiş, merkezi berbat. hic bakim gormemis eski evli kasabalara benziyor. dun havalimanina ulasabilmek icin aksaray'dan ciktik yola, daha da zaman vardi, dedik bari nevsehir'in icine gidelim de guzel bir restoranda yemek yiyelim. ya arkadas ne guzel bir restorani, bulabileceginiz en fazla tavuk dürüm satan kucuk bufeler. yogun bir kesmekes var sehirde, ya da biz baska bir sehre gitmisiz bilemedim. havalimani desen gitmek icin il sinirlarinin disina cikiyorsun neredeyse. kapadokya havalimani aksaray'a daha yakin nerdeyse.

ozetle sehrin merkezini begenmedim ama turistik yerleri gercekten guzel.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol