necronomicon

goretomb
abdul al hazred isimli bir arabin yazdigi iddia edilen oluleri cagirma oluleri uyandirma gibi gereksiz i$lerin yani sira karanlik bir boyutun kapilarini actigi da soylenen, bazi insanlarin 60 amerikan dolarina sahip olabildigi kitaptir.
her 60$ veren bir kapi acarsa karanlik dunyaya,bu guzel dunyanin hali nice olurdu deyip kikirdamamak elde degil.
azallan
okuyanin bireyin kaldiramayarak kafayi yiyecegi yada kotulugun ellerine gececegi soylenir ben ona ait oldugu idda edilen 13 sayfa okumustum anlasilabilir birsey yazmiyor yada bana basmamisti.
seeyouindisneyland
kitabın giriş bölümlerinde uyarı üstüne uyarı olan ve içinde ancient ones denilen eski tanrılarla temas kurabilmek için gereken sözler ve büyü örnekleri vardır.732 yılında şamlı abdul-alhazred tarafından yazıldığı söylenir,orjinali 21 cilt olan eserin lovecraft tarafından incelendikten sonra tekrar yazılıp piyasaya sürüldüğü rivayet edilir ve kitabın orjinali londrada bulunmaktaymış.
angelus
howard phillips lovecraft’ın kendi yarattığı ctulhu mitosu’nu desteklemek için çoğu öyküsünde bahsini geçirdiği, aslında var olmayan bir kitaptır. lovecraft evreninde 8. yüzyılda abdul alhazrad adlı bir arap tarafından yazılmıştır.

latinceden çevirisi lovecraft’ın iddiasıyla ölüler yasasının simgesi (necros:ölü, nomos:yasa, eikon:simge) başka bir yaklaşımla ise ölülerin sınıflandırılması (necros:ölü, nemo:sınıflamak, ikon:nötr sıfat eki)dir. yazar, kitabın özgün adının al azif olduğunu ve 950 yılında theodorus philetas tarafından yunancaya çevrildiğini söyler.

aslında hiç var olmamış olan bu kitap zamanla gerçek bir büyü kitabı olarak görülmeye/gösterilmeye başlanmış ve ticari bir alan haline gelmiştir. kimilerince bu, lovecraft’ın ne kadar gerçekçi bir hayal dünyası yarattığının göstergesidir. piyasada birbirinden tamamen farklı birçok ’necronomicon’ bulmak mümkündür.

revenant
kitabın yazarının mısır’lı olduğu söylenir.aynı zamanda kanada’lı death metal grubudur.grup ismini bu kitaptan esinlenerek koymuştur.
max
abdul al hazred isimli deli bir arabın yazdığı iddia edilen içinde büyü ve rituellerin bulunduğu kitap. ctulhu mitosu tarafından kutsal kitap olarak görülür. bazı insanlar ise necronomicon’u lovecraft’ın yazdığını iddia etmektedir. bu kitabı okuyan kişilerin akli dengesini kaybedeceği rivayet edilir ayrıca yanılmıyorsam ingilterede bir müzede orjinali olduğu düşünülen bir kitap da saklanmaktadır.bunların dışında birçok filmde de necronomicon terimi geçer...
sabahereksiyonuolmusatpipisi
seneler önce fenomen isimli dergide hakkında bir yazı okuduğum kitap. tevrat'ın yaradılış bölümünün şifrelerini çözen bir kitap olarak aklımda kalmıştı. şimdiye kadar inandığın tüm şeylerin sana boş olduğunu ispatladığı için tüm okuyanların delirdiği rivayet edilir. oxford kütüphanesi bilgisayarlı sisteme geçmeden önce, index lerinde kayıtlıymış sonra bir şekilde silinmiş. dünya da iki tane olduğu, birinin irlanda ya da ingiltere'de bir şatoda, diğerinin de oxford kütüphanesinde. aklımda kalanlar bunlar.
ismettt
içinde belirsiz şekillerin de çizilmiş olduğu garip rıvayetlere sahip olan kitap. kara büyü, sihir gibi doğaüstü olayları konu alan kitap. kitabın aslını okuyan kişilerin öldüğü söylenir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol