çin in doğu eyaletlerinden hınan daki küçük bir kent. komünist yaşam tarzını gerçekleştirebilmiş bir yer. link verememekten mustarip kopyala yapıştıra ruhumu satıyorum, aaağğğll:
komünizmi ütopya olmaktan çıkarmışlar
çin’in doğu eyaletlerinden hınan’daki küçük bir kentin "komünist yönetiminin" neredeyse ’mükemmel’ uygulamasından ötürü halkın refah düzeyi de oldukça yüksek. komünist-müslüman ittifakıyla yönetilen kentin bu başarısından ötürü de çin komünist partisi’nden yetkililer, komünizm yoluyla nanciecun’un çizdiği yüksek grafik nedeniyle bu kenti sık sık ziyaret ediyor.
nanciecun kentinde 840 aile yaşıyor ve bunlar çin’in en kalabalık grubu olan hanlar ile çin’in etnik köken olarak kabul ettiği hui adı verilen yine han nüfusundan müslümanlardan oluşuyor. toplam nüfus yaklaşık 3 bin 100 kişi. çin’de mao sonrası lider olan dıng şiao ping’in başlattığı reform ve dışa açılma politikasının hayata geçirildiği dönemden bu yana nanciecun’da uygulanan komünist yönetim sistemiyle kent büyük bir gelişim elde etmiş durumda.
cenaze işlemleri elbirliğiyle; balayı bedeva...
burada yaşayanlar için elektrik, su, ısınma, gaz, un, yemeklik yağ, yumurta, et, balık, soya fasulyesi sütü, bira, iletişim bedava olduğu gibi çocukların okul masrafları, sağlık ve evler de bedava ayrıca her ailenin 20’nin üzerinde de sosyal yardım geliri de var. evlilik ve cenaze işleri elbirliğiyle yapılıyor. genç evli çiftlerin balayı seyahatleri ücretsiz. bebeklere özel bir itina gösteriliyor ve çocuklar mükemmel bir eğitimden geçiyor.
kent halkı gücünü birleştirdikçe giderek daha mükemmele ulaşıyor; caddeler son derece temiz, geniş ve ağaçların dalları caddeleri süslüyor; bir opera okulu var ve insanlar kentteki birçok kültür ve sanat işlerine katılıyorlar, ayrıca kentte bir bando ile trampet grubu da bulunuyor. kriket takımı, kültür bahçesi, kütüphane, hastane, sağlık bahçesi, çağdaş bir çocuk bahçesi, lise, radyo istasyonu gibi daha birçok birim kentte insanlara ücretsiz.
dünya basınının da ilgisini çekiyor
kent insanları, mao zedong düşüncesinin ve diğer ileri düşüncelerin insanlara verdiği eğitimin ruhuyla komünist parti öncülüğünde kendilerini geliştiriyor. devrimci marşlarla kollektivizmin daha da güçlendirilmeye çalışıldığı kentin refah içindeki bu komünist idaresi sadece çin’in değil, dünyanın da ilgisini çekiyor. dünyanın her yerinden medya mensupları, kentte gelip çekimler yapıp, bu şehrin komünizmle nasıl idare edildiğini inceliyor.
burada, kentle aynı adı taşıyan nanciecun şirketler grubu’nda da tamamen komünist sisteme uygun üretim yapılıyor. şirketin bünyesinde çin makarnası, içecek, ilaç, bira, paketleme ve mürekkep fabrikaları ile hayvan yetiştirme çiftliği ve yüksek teknolojili tarım parkı gibi işletmeler faaliyet gösteriyor.
ayrıca şirketin ortak olduğu renkli baskı şirketi, ofset baskı ürünleri ve madensel gıda da bulunuyor. nanciecun şirketler grubu’nun toplam 26 yatırımı var ve şirketlerde çalışan sayısı, bin 200’ü mühendis ve teknik eleman olmak üzere toplam 11 bin.
kaynak:www.sesonline.net
nanciecun
neden bekliyorsun?
bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?