müslüm dinleyen metalciler

metropolitan
özellikle müslüm gürses’in tarzını rocka macka kaydırdığı dönemden sonra sayıları gittikçe artan kitle.öyleki bu tür sözlüklerin birçoğunda bu abimi aratıp yapılan yorumlara bakın,göreceksiniz.birçoğu "daha önceden ööğ, bööğ ,iğrenç dediğim fakat şimdilerde dinlediğim insan.nedense gittikçe sempati duyuyorum bu adama" tipinden yorumlara rastlayacaksınız.çoğunluğunu "yaw o kadar da kötü değilmiş, hatta hiç değilmiş","yaw bu adamda ne biçim ses var o nası okumak" gibisinden yorum yapan insanlar.zannımca sayıları bir hayli fazla ama arabesk dinlemeyi bir kültürsüzlük olarak gördükleri, çevrelerinden tepki almalarından korktuklarından kendilerini gizleyen kitle.benim açımdan ise batıldan yavaş yavaş hakk’a yönelen güzel insanlar topluluğu.
capt it all
çoğu metal parçanın sözleri türkçeye çevirilsin, arabesten bir farkı olmadığı anlşılır...

bu arada ben de hazzetmem arabeskten ama metal müzik canımızdır, cananımızdır... peki ya bu nasıl çelişkidir?
metropolitan
yeni başlıyanlara önereceğim bazı şarkılar;
"bir mana var sözlerinde","bir fırtına kopacak","adını sen koy","efkarlıyım","bir gülsen yeter","aldatılanlar","yıkıldım sevgilim","gitti","gitme".....
sepulturk
ilk olarak, metalci çok çirkin bir kelimedir. ikinci olarak gayet normal insanlardır bunlar. yani metalci olmak bir erdem midir de müslüm dinlemek rezillik olsundur. ikisi de müziktir, şahıslara göre kalitesi değişir.

ayrıca olaya kendi açımdan baktığımda da şöyle bir sonuca ulaşıyorum. 10 senenin üstüne bir zamandır rock/metal müzikle gayet içli dışlı biriyim ama hiç bir zaman rakı sofrasında açıp bir sepultura bir mayhem ya da ne bileyim bir cradle of filth dinlemedim. her zaman tercihim ve tercihlerimiz arabesk müzikten oldu.

uzun lafın kısası metalci diye sınıflandırdığınız şeyler bir insandır ve insan çok komplike bir yapıdır. ne zaman ne yapacağını bilemezsiniz. bir bakmışsınız pogo yapıyor bir bakmışsınız müslüm gürses’e yıkılsın minareler açılsın birahaneler şarkısında eşlik eder.
kaamos
yıl m.s. 2007, günlerden bir cumartesi, istanbul, saat 18:37.

uygarlık ilerlemiş, insanlar modern yaşama daha kolay adapte olur hale gelmiş. insanlar bir şeyi keşfetmişler, doğuştan var olan yetenekleri merak sayesinde: empati.

kendini başkasının yerine koymayı öğrenmiş, uygarlığık tarihinin zirvesindeki insan.

bazı insanlar da hala kendi çapında eğelenip, kendi oluşturdukları dünyada yaşıyorlar. hala "öteki"ni anlamak yerine, ötekini kendi dünyalarında uzaklaştırıyorlar. kendilerince sosyal sınıflar yaratıyorlar. kendilerine benzeyen insanlarla muhabbet edip, kendileri ile aynı zevkleri paylaşan, aynı dünya görüşüne sahip insanlarla yaşıyorlar. bu doğal bir şey. lakin, ötekinin yaptıklarını küçümsüyorlar, ötekini ilkel olarak görüyorlar.

böyle bir görüş, yukarda da söylediğim gibi empatiden yoksun, kendi çapında eğlenen insanların görüşüdür. yeterince uygarlaşmış insan, hiçbir şeye önyargılı yaklaşmaz. her şeyi tadar, hoşuna gideni tatmaya devam eder! bu kadar basit!

bir yandan metallica nothing else matters derken müslüm gürses de "son pişmanlık neye yarar" der. aynı şeyi, farklı sazlarla söyleseler de aynı şeyi söyler. sen hangisini beğenirsen beğen, aynı kapı! ikisini de beğenebilirsin.


cinderella man
teoman’ın ve duman grubunun müslüm babayla yaptıkları düetler ve verdikleri şarkılar sonucunda metalcilerin "lan bu adam da bi keramet var ama, dur hadi hayırlısı" demeleri sonucunda gerçekleşen hededir.
sepulturk
bütün sanayi sitelerinde gördüğümüz kişilerdir. zira ben hiç bir metal ustası duymadım ki hayatında en az bir kere müslüm dinlemesin.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol