muhabbet kuşu

independence
bu cocuklari baska cins kuslarla ayni kafese kesinlikle koymayin, saldiriya ugramasi cok olagan oluyor.

abimler tatile gidecekleri icin cennet papağanı cinsi haydutu bize birakmislar, annem de alip saf saf muhabbet kusu ile bu haydutu ayni kafese koyuvermis. bir sure sonra kuslarin odasina girdiginde bir bakmis bizim ufaklik nasil kacabilmisse kafesin disarisinda duruyor, ayaklari falan kan icerisinde. aldim goturdum veterinere, rontgeni cekildi, bir de baktik ki ayni bacakta iki ayri kirik var. yavrum oyle kös kös sessiz sedasiz da bizi izliyor.

neyse efendim, sardi veteriner bunun bacagin verdi bize. hayvan cok minik, ameliyat sansi yok. e yasi da geckin, senelerdir bizimle birlikte. bir sekilde kaynayacak o bacak dedi veteriner, ancak duzgun mu kaynar egri mi kaynar orasini kestiremeyiz. zira hayvan bu nihayetinde, hoplayacak ziplayacak oynayacak, o bacak sabit durmayacak.

e dedim guzellik yari$masina katilmayacak, mini etek giyip nisantasinda vitrinleri de dolasmayacak, huzur bulsun aci cekmesin de ne sekilde kaynarsa kaynasin.

simdi bekliyorum iyilesmesini. her tur gidasini falan elimle veriyorum, kendi basina yemek yememesi yuksek ihtimalmis. beklemedim yer mi acaba diye, cay kasigi ile dayiyorum onune sofrasini, naz da yapmiyor $ukur, verince yiyor.

neyse, iyilesecek insallah.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol