martı tag

independence
martı scooterin korsan taksiye uyarlanmis hali.

uygulama uzerinden arac cagiriyorsun, sana once bir fiyat onerisi geliyor, fiyati kabul edersen de sivil bir arac gelip istedigin yere goturuyor seni. uber misali.
independence
iki gundur kullaniyorum, arac bulmak cok kolay oncelikle. dugmeye basiyorum 1 dakika icerisinde birisi ile eslesmis oluyorum.

bitaksi'den en az 10 kere denemek icap ediyor, o da sansliysaniz elbet. bitaksi'den geliyorum diyip iptal edenlerin sayisi da neredeyse %15. adam siparisi kabul ediyor, hatta hatta arayip "oradasiniz degil mi" diyor ve ardindan yolda el uzatan musteriyi alip sizi iptal ediyor. ustelik sanirim bu duruma bir yaptirim da yok.

memnunum simdilik bu sistemden bakalim.
independence
garip bir durumla karsilastigim uygulama.

kesfedeli iki ay kadar oldu, inanilmaz memnunum, uygulamada dugmeye bastiktan sonra 10 saniye civarinda bir aracla eslesiyorsunuz. bitaksi de bu sure 20 dakikalara cok rahat variyor ve yuksek oranda da sofor bir sebepten oturu cagriyi iptal ediyor, sonrasinda hop sil bastan.

neyse, iki aya yakindir kullaniyorum ama ilk defa bugun sacma bir seyle karsilastim. her gun 170tl ye gittigim yol icin uygulama bugun benden 315tl istedi. tamam dedim onda da zaten arac bulamadim, 240tl karsiliginda motorsikletle gittim ki motorlardan it gibi tirsarim normalde. ama efendi efendi surdu motorcu arkadas sagolsun.

isin ilginc yani su aslinda;

07.40 da benden 315tl isteyen uygulama, ayni yol icin su anda yani saat 10:59 da 215tl istiyor. tahmini olarak konusuyorum, uygulama arac sahibini de magdur etmemek icin once trafigi, ardindan gidilecek yolun ne kadar surecegini de hesaplayip ona gore fiyat veriyor size. misal hem pazartesi olmasi hem de okullarin acilmasi sebebi ile sabah erken saatlerde mahseri bir trafik vardi. oysa su anda sakin. dolayisi ile marti tag uygulamasi gidilen yolun uzakligi ile birlikte gidilecek yolun o saatki süresini dolayisi ile trafigi de hesap ediyor. aklima bir baska aciklama gelmedi.

özetle kullanin kullandirtin.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol