lost

mitili
spoiler var kısmen.

--

kim ne sormuş, hangilerine cevap almış/alamamış pek umrumda değil. benim de cevabını bilmediğim birçok soru var kafamda bu diziyle alakalı. ama bunlara cevap bekleyerek angut bir ruh hali içine girmiyorum.

finalini başta ben de pek beğenmemiştim. ama birkaç daha kez izleyip düşününce "ulan ne acaip ne güzel finalmiş" dedim. birilerinin çıkıp "şu şundan dolayı oldu, şu eşşeen zikinden dolayı oldu" falan diye açıklamasındansa böyle bitirmek hem daha kolay, hem de daha sade ve anlamlı oldu.

bu arada hala anlamayanlar olduğunu görüyorum. belki biri bu entryi okur da kafası basar diye belirtmek istiyorum: dizide adada geçen her şey gerçekten yaşandı. orada ölenler gerçekten öldü. flashsideways’teki yaşantılar "araf" dediğimiz muhabbet. oradakiler yaşanmadı. jack’in oğlu olmadı, sawyer polis olmadı, alp er tunga ölmedi vs. vs... oradakilerin hepsi zaten ölü dostum, kimi adada ölenler, kimi adadan kurtulduktan sonra ölenler. cenab-ı hakk’ın rahmeti arayışında oradan oraya savrulup sonunda her şeyi hatırladılar ve bitti.

aslında dizideki bütün olay desperate jack’in kendini adayacak bir şeyler araması ve bunun sonunda adaya düşüp onun için hayatını feda etmesi ve bu sırada tanıştığı insanlarla alakalı. özet budur bana göre.

--

hala "kutup ayısı ne alaka" sorana o ayının kafası girsin ben daha bi şey demem bu konuyla alakalı.

güzel diziydi.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol