lisede namaz vakti

bgat
aslında bu konu biraz da içinde mescid vb. gibi ibadet yerleri olan okulların nerede olduğuyla ilgili. mesela benim okuduğum lisede, çok iyi hatırlıyorum bir mescid vardı ve kimileri öğle aralarında gidip orada namaz kılarlardı. hiç kimse de neden burada namaz kılıyorsunuz dememiştir sanırım. çünkü bizim okuldun bulunduğu yerleşim birimi böyle bir yerdi.

ama olayı istanbul gibi din mozaiği olarak daha geniş bir şehre taşırsak, okulda bir mescid olması bu gibi haber konusu olabilir çünkü orası istanbul ve ülkenin her yönden kalbi durumunda. insanlar sonra da, neden sadece müslümanların ibadet edebildiğikleri bir ibadethane var, hristiyanlar için, diğerleri için neden yok diyebilirler. bu insanlara bu ülkede yaşayan yüzde doksan dokuz kısım müslüman derseniz de anlamazlar, türkiye laik bir ülke derler, sanki biz bilmiyoruz.

bu olaya maksatlı bir bakış açısı koyarsaki haberlerdeki gibi flaş flaş flaş efektleri verebiliriz ama bence gereği yok. okullarda mescid olması bence bir gerilemeye tekabül etmez.

ama başımızda iktidar yok mu (yahu her şeyin altından da bunlar çıkıyor "ampül" gibi), efendim bu iktidar insanların midesini o kadar bulandırdı ki, halkımız şeriat gelmesin, iran modeli olmayalım diye dini vecibelere bile farklı bir yaklaşım sergilemeye başladı. ya da bu konular flaş flaş flaş haberi niteliği kazandı. işin kısaca özeti şahsi kanaatimce budur.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol