kürtçe

independence
bak $imdi, $una o kadar taraftarim ki ben, orneklendireyim anlayacaksin;

tam $u anda show tv’de korolar carpi$iyor isimli yeni bir yari$ma programi var ve i$te unlu $arkicilar kendi memleketlerinden bir koro topluyorlar ve diger yari$macilarin korolari ile yari$tiriyorlar. sira rojin’in korosunun sirasiydi ve rojin ile korosu erkin koray’dan fesuphanallah isimli $arkiyi secmi$lerdi.

tamam $arki guzel ona lafim yok da boyle bir yari$ma icin mardin korosu sece sece bunu mu secti diye icten ice du$unmeye ba$ladim ki göt olup kalmam bir dakika ya buldu ya bulmadi. $arkinin nakaratindan hemen sonra hem degi$ik dillerde $arki soyledi hem de araya mardin’li rapciler katildi, $arki bamba$ka bir hal aldi, cok da super oldu.

i$te $arkinin seslendirildigi dillerden bir tanesi de kurtceydi. yore insaninin agzindan ve $ivesinden kurtce bir $arki dinlemek o kadar keyifli oluyor ki, bir $ive bir $arkiya ancak bu kadar yaki$abilirdi.

heh i$te anlatacagim $ey buydu. ben bu $ekilde kurtce’nin hemen her yerde kullanilmasina o kadar taraftarim ki.. yeterki ibnelik yapip anlamadigimiz bir dilde bize kufurler saymasinlar, o guzelim $iveyi ve lehceyi kirletmesinler. o zaman pis soverim ben i$te.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol