kürt açılımı

rdm
batıda yaşayan halkım; "kürtler dağa çıktı, devleti bölmek istedi, asker de tabi engel olmak için operasyon yaptı."

doğuda yaşayan halkım "devlet bizim kültürümüzü dilimizi yok saydı, bizi asimile etmeye çalıştı, kürtçe konuştuk diye dövdü, sövdü hatta öldürdü, ondan dağa çıktık."


durum bu. 2 taraf da dağa çıkmanın nedenini kendine göre yorumluyor, kendine göre biçimliyor. sonra 2 tarafta kendini haklı görüyor, düşman oluyor. ora senin bura benim kavgası başlıyor. elalemin ekmeğinin yağının üzerine bal sürüyoruz.

şimdi kürt halkı dediğimiz halk malesef batılı ülkelerce yıllarca piyon olarak kullanılmış halktır. taa şeyh sayit isyanından beri. musul ve kerkük ü ele geçirmek için (ki iki ilde misak-ı milli sınırları içindedir) askeri hazırlık başlıyor, tam girdik gireceğiz derken pat şeyh sayit isyanı. yıllarca ümmet politikası ile kardeş kardeş yaşayan halk (kürtler ve türkler) 15 yıl içinde aniden bilinçleniyorlar ve biz kürdüz haklarımız var diyorlar. (!) tabi bunun üzerine çok çok hiddetlenen devletimiz sert yüzünü o zamanlardan başlıyor göstermeye kürtlere. e elin avrupalısı açığı yakalamış durur mu? çektikçe çekiyor. geliyor çünki gerisi. sonra? sonra suyun önemini anlıyoruz ve gap projesini ortaya atıyoruz, ahanda başladı mı pkk isyanı? gene aynı şeyler, haklarımız falan.


bu parağrafta sizi biraz daha geriye götürmek istiyorum. lozan a. ismet inönü lozan da "ben burada iki halkı temsil ediyorum, biz birlikte yaşadık, birlikte yaşamaya da devam edeceğiz" diyor. 2. halk malumunuz. sonra ingilizleri temsil eden herif, "ben onlara alfabe verirsem siz o zaman görürsünüz kardeşliği" diyor ki. dediklerini yapıyorlar malesef. ingilizler azıcık milliyetcilik fısıldıyor kürtlere. başlıyor ufaktan çatırdamalar. e türkiyem de üniter bir devlet, gelemiyor böyle "ben türk değilim, kürdüm" söylemlerine. kesiyor cezayı kürdüm diyene. sonra? sonra buradayız işte. bölündük. bak kürtlere verilecek hakları konuşuyor meclisimiz. ıslahat fermanı da böyleydi değil mi? osmanlıyı da böyle milliyetcilik duyguları ile parçalamışlardı değil mi? e osmanlı da işe yaradıysa trkiye de neden yaramasın. ki onun adı osmanlı idi. her hangi etnik bir anlam taşımıyorken gerçekleşti, bizim ki türkiye. tam milliyetcilik oyunları oynanabilecek isim.

oradan alıyor yürüyor bu işler a dostlar. devlet kürtler daha fazla bilinçlenmesin diye eğitim vermiyor, dil kültür dayatmasına gidiyor. bi yandan da kürtlerin kulaklarına birileri sürekli bişeyler fısıldıyor derken, pkk oluşuyor. pkk olunca tabi kürt halkı galeyana geliyor. ergenlik çağında bir sürü deli fişek kürt genci yıkanmış beyinleriyle katılıyor o oluşuma. e durur mu bizim süper batılı iyi dostlarımız, hemen kurdish rebels e maddi ve silah yardımları. biz bu oyunu 40 yıl boyunca oynuyoruz. artık bu oyunun cılkı çıkınca yeni oyuna geçme kararı aldı bizim abiler ki açılım süreci geldi.

işte tam bu nokta dananın kuyruğunun kopacağı nokta olabilir. neden? akılıı bi millet burda sağlam hamlelerle her şeyi tersine çevirip, yıllardır bizle oynayan o abi devletlere eşşeğin zikini tersten gösterebilir.

nasıl? bi kere bu açılım sürecinde "e abi o kadar şehit, gazi ne olacak?" triplerini bi kenara bırakalım. neden? biz askerlerimize şehit dediğimiz gibi onlarda teröristlerine şehit diyorlar. hem de bizim şehitlerimize olan saygımızdan daha fazla saygı duyuyorlar, kendi şehitlerine. bizzat şahidim ben buna. senin şehidin, benim şehidim derken işler boka saracak. hem ne var yani? çanakkale savaşı nda gelip bir sürü vatan evladının durduk yere canına kıyanlar değil miydi ingilizler ve fıransızlar? şimdi onların götünü yalamıyor muyuz o çok matah (!) birliklerine girmek için? ne oldu çanakkale şehitlerine olan saygı? çöpte mi?


e ama seçme seçilme hakları var, isteseler cumhurbaşkanı bile olabiliyorlar. evet? ama bazı entrylerde de bahsedildiği gibi, çocuk 7 yaşına kadar kürtçe konuşuyor, türkçenin t sinden haberi yok. sonra haydi kızlar okula! lan çocuk türkçe bilmiyor ki? neler çekti kızıltepe de 1. sınıf okutan arkadaşlarım bilirim ben. biz türkçe yi ya da türklüğü sevdirmek için dağlara koca koca puntolarla "ne mutlu türküm diyene" yazmaktan başka ne yaptık?

türk ve kürt halkından beklentim, tam bu noktada, zurnanın zırt dediği yerde o oyunlarını başlarına çalmaktır bizi oyuna getirenlerin. siktirin gidin ülkemizin başından, biz kardeşiz. etiz tırnağız, ayıramazsınız demektir. salya sümük göndermektir, bizlerle oynayanları.


entry den şu çıkarılmasın sakın, kürtler ve pkk melektir! asla. pkk da işi sermayeye dökmüş tonla insan evladı hasıl. ancak aynı durum malesef bizim ordumuzda da var. daha geçen yıl çıkmadı mı koca helikopteri ankara dan karsa sıırf bir teneke peynir aldırmak için gönderen general? ya da golf oynayanı?


bizi yönetenler samimi değil malesef, lütfen biz olalım. ülke bizim değil, çocuklarımızdan ödünç aldık.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol