kürt

independence
bu insanlarin haklarini aramasinda ve daha insanca bir ya$ami istemesinde hicbir sorun yok, sonuna kadar fikir anlaminda yanlarindayim bu konuda.

sorun "her sikim hiyar diyene bir avuc tuzla" ko$malarinda.

pkk 20 senedir "sizin haklarinizi almaya cali$iyoruz" diye bu insanlari uyuttu, 20 senede en cok bu insanlari oldurdu ama akillanan yok.

hadep ve daha sonra kurulan e$ duzlemdeki her parti "sizin haklarinizi savunuyoruz" dedi, pkk’nin siyasi temsilcisi oldular, toplum tarafindan neredeyse du$man olarak gorulmelerini bu partiler sagladi.

diger bir sorun ise;

ne zaman kalabalikla$tilar, 10 / 15 ki$i oldular bir ko$ede oturdular, onlarinden gecen laf atmadik tacizde bulunmadik kiz birakmadilar. istanbul’un gobeginde yine kalabalikla$tiklari zaman turklere kurtce laflar attilar, erkekleri dahi taciz ettiler. istiklal caddesini mesken tuttular, ozellikle geceleri topuklu ayakkabilarinin topuklarina basarak, takim elbiseleri ve sakallari ile bir nevi taksim mafyasi olu$turdular.

haklarini ve insanca ya$amayi talep etmelerine kesinlikle taraftarim, ancak benim ya$am duzenimi taciz edeceklerse o zaman hicbir $eylerine taraf olamiyorum ne yazik ki. ben sevgilimle birlikte iki uc kurt vatanda$inin onunden ba$imi belaya sokma endi$esi olmaksizin taksimde yuruyebilmek istiyorum ve bu kendilerinden talep ettigim bir hak degil, bu zaten var olan hakkim. benim hakkima saygi gosterecekler ki ayni saygiyi benden gorebilsinler.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol