kürt

independence
egri oturup dogru konu$alim.

nicin genelde kurtler sevilmez, oncelikle bunu irdelemek lazim.hadi irdeleyelim de biraz olsun sonuclardan cok giri$ ve geli$me kismina da elimiz degsin kafamiz cali$sin.

bilinmelidir ki hicbir $ey sebepsiz degildir.

orneklendirelim.

genelde kurtler sevilmez cunku 20 senedir ba$imiza bela olan, sozde "kurt halkinin haklarini savunuyoruz" diyen cigeri be$ para etmez cehalet simgesi zavallilardan olu$an pkk isimli teror orgutu tamamen kurtlerden olu$mu$tur.

istanbul’un gobeginde yerlere tukuren, yanimizda e$imizle sevgilimizle gezerken laf atan hatta hatta sarkintilik yapan insanlari da incelerseniz cok $a$irmassiniz.geneli dogudan goc etmi$ insanlardir.

istiklal caddesi uzerinde sabaha kadar tiner cekip kafalari bulandiktan sonra insanlara yerde kirdiklari $i$elerle saldirip pek cok ki$iyi yaralayan ve pek cok ki$inin de malini mulkunu calan, insanlarin geceleri istiklal caddesi’ne cikmayi kabus gibi gormesini saglayanlar kimlerdir dersiniz?

evet cevap dogru.

gecen gun gazi mahallesinde iki belediye otobusu monotof kokteylilerle yakildi ve ardindan polisin yaptigi operasyonlar sonucunda 9 ki$i yakalanarak gozaltina alindi.ben bir $ey demiyorum, siz haberleri izleyip nereli olduklarini ogrenin.

cok afedersiniz ama yolda yururken burnunuza inanilmaz bir ter kokusu geliyorsa kafanizi cevirip bakmaniza gerek yok, kokunun kaynagi ve kaynaginin nereli oldugu hemen hemen belli.

buyuk $ehirlerin gobeginde virane bir ust ba$la gruplar halinde dola$ip, etrafindaki insanlarin anlamayacagini du$unerek yuksek sesle ve inanilmaz kaba bir ses tonu ile etrafindaki insanlara kurtce kufurler savuranlari hepimiz siklikla goruruz.

yukarida saydigim ve aslinda daha sayilabilecek binlerce sebepten oturu insanlarimiz kurtlerden nefret etmeye ba$ladilar.

peki insanlarimiz haksiz mi?

pek degil.

peki yukarida saydigim ki$iler bu hallerinden memnunlar mi? onlar istemezler mi insanca bir hayat surmeyi, viranelikten kurtulmayi?

elbette isterler.

bu insanlarin en buyuk sorunlari ve $u anda icinde bulunduklari durumun sebebi tamamen ekonomi.dogup buyudukleri cografyaya zamaninda devlet el atmadi, sonrasinda da pkk yuzunden zaten el atamadi, bolge ne sanayile$ebildi ne kalkinabildi.kalkinamayan bir bolgede fakirlik, fakirligin oldugu bir bolgede sefalet kacinilmazdir.sefaletin oldugu bolgede ise egitim aramak(tunceli haric) cok ahmakca olur.ne aile tarafindan ne de akademik acidan egitim gormemi$, aclik ve sefalet ceken onbinlerce insani du$unsenize.

siz olsaniz ne yaparsiniz?

mumkunse kalkinmi$ buyuk yerlere, mesela istanbul’a mesela izmir’e mesela ankara’ya gider hayatinizi bir $ekilde idame ettirmeye cali$irsiniz.fakat hicbir $ekilde egitim almami$saniz ve bu $ehirlerde ya$ayan insanlar ile alakali bildiginiz tek $ey konu$tuklari dil ise, bu durumda kesinlikle yeni hayatiniza adapte olamaz ve kendi ya$am standartlarinizi suren birileri ile grupla$malara dahil olursunuz.tipki yukarida anlattigim gibi.

bir ba$ka alternatifiniz daha vardir.size ekmek ve yemek verecek insanlar vardir cografyanizda ama onlar da sizden daga cikmanizi ve insan oldurmenizi, kisacasi teror yaratmanizi istemektedirler.eger biraz guven eksikliginiz varsa ve elinize silah aldiginizda kendinize olan guveninizin yerine gelecegine inanmi$saniz, hele hele "turkiye kotudur, turk insani kurtleri yoketmeye cali$maktadir, varolsun kurdistan" safsatalarina inanacak kadar salaksaniz o insanlar icin bulunmaz nimetsiniz ve hayatinizin geri kalan kismini ya bir canli bomba eyleminde parcalanana kadar yahut bir operasyonda oldurulene kadar karniniz tok bir $ekilde devam edebilirsiniz.

tabi buna hayat denilirse.

dedigim gibi.

hicbir $ey sebepsiz degildir sevgili kurt arkada$im.

(yazdiklarim tamamen konunun iceriginde anlatilan $ekilde hayatlarini surduren az sayida insani kapsamaktadir.kesinlikle ama kesinlikle anlatilanlar icin tum kurtler boyledir demek malligin en buyugu olacaktir.)
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol