kürt

totentanz for eidola
bir dili bir kültürü folkloru olan bir millet. esasından bir almandan bir yunandan bir italyandan hatta bir türkten farkı olmayan insan kalıpları içerisine giren bir ırk. türkiye cumhuriyeti üzerinde yaşayan talihsiz ve bir o kadar da mazlum bir millet olması onu her türlü ayrımın baş aktörü olarak lanse edilmesinden kurtaramamıştır. çoğunlukta oldukları doğu da bile yani kendi evlerinde kendi yurtlarında bile bin yıllardır yaşamalarına rağmen bu ülkeden soyutlanmaya çalışılmış soy.kim ne derse desin bugün ülke üzerinde özgürlüğü demokrasiyi savunan bu uğurda emek harcayan kan döken tek ırktır kürtler. mayışmış beyinlere birşeyler sunmaya çalışan güçten kuvvet düşmüş kanatları kırılmış ama umut adına içlerinin yemyeşil olduğunu düşündüğüm millet.
bütün haksızlıklara rağmen bütün soyutlamalara asimile çabalarına rağmen sende bu vatanın evladısın deyip askere alınan binmlerce yüzbinlerce kürt çocuğunun sözüm ona kendi vatanları için öldükleri gerçeğinin ne derece ironik olduğu. kurtuluş mücadelesinde çanakkalede istanbulda ağrıda hakkaride hatayda adanada urfada savaşanların kaçı türk.
kürtlerin ödevlerini yerine getirdiği kanısındayım artık istediklerini ki sonuna kadar hakkettikleri- kendilerine vermek toplumsal bir borçtur. hortumcu pezevenklerin karılarının ruj parası uğruna sefalet ve yoksulluk içinde yaşamaları reva değildir.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol