kurban bayramı

elma sekeriiii
kurban bayramı’nın çıkı$ noktasını bilirsiniz. hz. ibrahim di yanılmıyorsam, kız cocugunu allah için kurban etmek isterken yukarıdan a$agıya bir koyun indirilir ve bunun üzerine bu toplum, kızları kesmeyi bırakıp artık hayvanları keserler allaha olan minnetlerini göstermek amacıyla.

ve bir diger husus da bu etlerin ihtiyacı olan insanlara dagıtımıdır.

bu background’a dayandıktan sonra...

dün star haberi izliyorum. gecen senelerde havalimanında kesilen deveye ili$iyor gözüm. bu sene de ba$ka bir havayolu $irketi sanıyorum deve kestirmi$ kutlama adına.

ben anlamıyorum karde$im.

ben kurban bayramı adı altına saklanan, et delisi; bütün kı$ını kestigi bu hayvanı yiyerek gecinen cok afedersiniz ama öküzlere dayanamıyorum!
o hayvan kesilecegini anladıgı anda gözya$ı dökmeye ba$lıyor. ve sen gidip cogu zaman kör bıcakla onun canına kıyıp onu can çeki$tire çeki$tire öldürüyorsun.
bu da bir katillik çe$idi. neden biliyor musunuz? çünkü bayramın adabına uygun i$lemiyor kurallar!

allah yarattı demeden basıveriyosun bıcagı, eee? sonra da gidip etin cogunu kendine saklayıp kuyruk yaglarını falan "e$e dosta" dagıtıyorsun.

yok yaa?! katilsin lan sen, o hayvanı kesmeyeydin de sen kendine usulune ve ihtiyacına göre kesilmi$ et alabilirdin. sen bunu aç gözlülügün için yapmaktasın!


bayramda kesilen et dagıtılır karde$im. sen 1 tabak yersin geri kalan tum eti ihtiyacı olan, senede yılda bir tabagına kıyma tanesi dü$enlere verirsin.

adab budur.

islam inancına göre de yapılması gereken budur.

bu toplumun buyuk bir bölümü katil ve aç gözlü.

not:eksilere bogun beni, bekliyorum!
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol