kripto para

greyfurt
Çok güçlü algoritmalarla ile şifrelenmiş dijital paradır. bunları yazılım açısında güvenli yapan nokta; makul zamanda çözülemediği için, bu zaman zarfında harcanan elektrik giderlerinin kırılan cüzdandan daha büyük maliyete sahip olmasıdır. (ör: kimse içinde sadece 5 tl olan bir çelik kasayı kırmakla uğraşmaz)
Bir diğer güvenlik unsuru ise; bütün işlemlerin eş sunucular tarafından saklanmasıdır. (ör: bitcoin için 11 bin, ethereum için 22 bin eş sunucu güvenliği sağlamakta)

birde üstüne bu dijital para birimleri "arkasında bir merkez bankası olmadığı için, siyasi çalkantılar ve (karşılıksız para basmak gibi) ülke suistimallerinden bağımsız bir yapı" olduğu parlatılmaktadır.

buraya kadar herşey harika. yalnız işte sorunda tam olarak burada başlıyor...bu tip bir yapının "bağımsız" olması onu güvenilir kılar mı? paranı yatırdığın 22 bin sunucu fişi çektiği zaman ne yapacaksın? veyahut aniden abd gibi bir dünya finans otoritesi "bu kadar yeter, bütün işlemleri kayıt altına alıyorum" dediği zaman, aynı gün içinde bütün uyuşturucu kaçakçıları ve terör örgütleri satışa geçse elinde ne kalacak?

dahası, kripto paralara erişmek için kullandığın aracı kurum "ben keseyi doldurdum, görüşürüz hacılar" deyip gittiğinde ne yapacaksın?

bak işte thodex ile ilgili endişeli bir bekleyiş başlamış. 391 bin mağdur olduğu iddia ediliyor. 2 milyar doların akıbeti belli değil...

neyse, bu kadar uzun bir konuyu daha fazla dağıtmadan, kripto paraların en çok kullanıldığı alanları listeleyip entry'i noktalıyorum.

Kripto paralar temel olarak şu işler için kullanılıyor:
1- kara para aklamak,
2- terörist organizasyonlara para akışı,
3- uyuşturucu başta olmak üzere (diğer) yasadışı ödemelerin gerçekleştirilmesi,
4- Ülke dışına kaçan dolandırıcılar için güvenli bir transfer olanağı sunması,
5- Uluslararası yaptırımları delmek isteyen ülkelerin alışverişleri,
6- Tosuncuksever küçük yatırımcıların ara sıra silkelenmesi.
independence
son donemlerin en iyi yatirim araciyken son bir ayda tepetaklak oldu.

ozellikle son 24 saatte altcoin olarak da adlandirilan pek cok para birimi %20 / %30 bandinda dusus yasadi. yatirimcilarina gecmis olsun.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol