korona manyaklıkları

meekma
bilimsel bir rakam verirken neden birim kullanılması gerektiğini bilmeyen adamlara toplum sağlığını emanet etmek de bunlardan biri olabilir.

korku pornosuna bak şimdi.. siz arka planda karayip korsanları müziği çalın. maksat millete heyecan yaptırmak.

"İstanbul'da 1 kişi 16 kişiye bulaştırıyor"

yandaş link.
https://www.sabah.com.tr/gundem/2020/04/04/istanbulda-1-kisi16-kisiye-bulastiriyor

"Sağlık Bakanı Koca dün 69 kişinin Kovid-19 nedeniyle yaşamını yitirdiğini belirtti. Virüsün Çin ve DSÖ'nün açıkladığı rakamlardan çok daha hızlı bulaştığını belirten Koca “İstanbul'da 1 kişi 16 kişiye bulaştırıyor” dedi"

aboovvv ... 16 kişiye.. ver karayip korsanları müzüğünü.. sesi 16'ya getir..

babacım 16 kişiye bulaştırıyor da ne zaman bulaştırıyor? ne kadar zamanda bulaştırıyor bu eleman 16 kişiye? 1 yılda mı, 1 ayda mı, 1 günde mi, 1 dakikada mı?????

yok... bu bilgi yok.. link orada dilerseniz tıklar kendiniz bakarsınız.

en basit bilimsel disiplinden yoksun adamlara yetki verirsen o toplumda sağlık mağlık kalmaz.


neden kalmaz gözümüzle görelim.

"Koronavirüs sürecinde 900 bin ailenin elektriği kesildi Koronavirüs salgını süresince 900 bin hanenin borcundan dolayı elektriği kesildiği, 118 bin hanenin ise borçlarından ötürü icralık olduğu öğrenildi."

https://www.kocaelidenge.com/gundem/koronavirus-surecinde-900-bin-ailenin-elektrigi-kesildi-h26703.html

15 Mayıs haberi bu .. bugün durum nedir allah bilir.

Elektrik kesintisi "bozuk gıda" demektir..

bu 900 bin aile buzbolabına bir şeyler koyabiliyorsa bu gıdalar 24 saat içinde bozulacaktır. çürümüş gıdaları yiyince daha mı sağlıklı olacak insanlar?

Buzdolabına bir şeyler koymak diyorum ama o bile olmuyor çünkü arabasında tek başınayken maske takan zırcahil ibişlerimiz ve "hayat eve sığar" zırvalığını pazarlayan haysiyetsiz ünlülerimiz yüzünden ekonomi de sikildi. insanlar çocuklarına ekmek alamaz hale geldi..

bu manyaklık süreci böyle devam eder de bir de sular kesilmeye başlarsa nolcak? gene televizyonda "ellerinizi yıkayın" reklamı mı dönecek? ellerinizi yıkayın diyorlar.. sanki ellerimizi yıkamayı bilmiyorduk amk..

taammı canlarım, anladınız di mi, karanlıkta oturuyorsunuz, musluktan akan tısss sesiyle ellerinizi yirmi saniye ovuşturuyorsunuz, çocuklarınıza hayali meyvelerden bol bol yediriyorsunuz, güneş görmüyorsunuz, maskeyi de böyle ağız burun iyice kapatıyorsunuz nefes bile alamıyorsunuz ve işte size sağlık...

seni yenicez koronyo.. çünkü hayat fahriye evcenin evine sığar..
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol