kendini patlatacak motivasyona sahip olmak

independence
teroristlerden bahsediyorum, ornek dun yasanan mersin'de ki polis evine saldiri ani.

iki kadın terorist geliyor, bir polisimizi sehit ediyor, ardindan da cikis yol kalmayinca kendilerini patlatiyorlar. bekleyelim de yarali da olsa kurtuluruz ama yasariz diye bir dusunce yok, teslim olalim diye bir dusunce yok, yanindaki patlamaya hazir bombayı patlat, orada geber.

peki ama neden, bu insanlara bu inanci bu motivasyonu saglayan nedir? nasil bir psikolojik zemin bir insanin kendini patlatmasini saglayabilir, bunu hep dusunmusumdur.

bak mesela işid'de de var bu elemanlardan da hadi onlar yine allah diyor, din diyor, cenette huriler of ne bicim diyor, abazanliktan da olsa hurilere bir an once kavusabilmek icin sikinin keyfine gerekli motivasyonu saglayip geberiyor oldugu yerde.

peki pkk'li teroristler bunu nasil yapiyor? onlarin sehadet gibi sehit dusmek gibi hurilere kavusmak gibi bir dertleri de yok. vatan desen, ulan baskasinin vatani uzerinde hak iddia etmeye kalkiyorsun, bu da yeterli bir aciklama degil. gebereyim gideyim de ismim anilsin desen, ismin kac dakika anilacak ki? ustelik genel anlamda hain les bir terorist olarak anilacaksin. o zaman nedir saniyeler icerisinde kendi isteginle hayatina son vermekteki, paramparca olmaktaki amacin, arzun?

psikoloji ile alakali olanlar illaki verirler bu motivasyonun kaynagi ile alakali olan psikolojik temel bilgilerini. ben cozemedim, anlayamadim.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol